Timelapse 21-06-2018
Time-lapsefotografie is een filmtechniek waarbij er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de framerate bij het afspelen, dit levert een versnelde film op.
Haringparty IJzendijke: 1200 euro voor Kerstverlichting
De ondernemersvereniging IJzendijke hield dinsdag 19 juni bij restaurant Delausanne een haringparty met veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst van maar liefst 1200 euro komt ten goede aan de kerstverlichting voor IJzendijke. Het vaatje heerlijke maatjes, aangeboden door 't Haringkje Breskens, werd gewonnen door Johnny Groosman van DG autoservice.
lees verder en bekijk alle foto’s
Fantasea Breskens
De eerste editie van Fantasea, aan het voormalig veerplein in Breskens, verliep ondanks het matige weer erg gezellig. Veel bezoekers waren dan ook volledig getransformeerd tot een fantasiemodel. Met optredens van dansscholen en demonstraties van diverse hobby's die op welke manier dan ook verwant zijn aan het thema, werd het een evenement, dat zeker een herhaling verdient.
lees verder en bekijk alle foto’s
Zeezicht Breskens
De tweede editie van Zeezicht Festival aan de oude veerhaven te Breskens is weer een prachtig evenement geworden. Dit initiatief voorziet absoluut in een behoefte binnen de streek.
lees verder en bekijk alle foto’s
Blij dat ik Glij IJzendijke groot succes
De editie 'Blij dat ik Glij' is een groot succes geworden. Het weer was voortreffelijk en met 21 deelnemers en heel veel publiek was het een prachtig evenement.
lees verder en bekijk alle foto’s
Haringparty Sluis brengt 2897,50 op voor KIKA
De haringparty bij Bard'eau in Sluis bracht woensdagavond maar liefst bijna drieduizend euro op. Per Amerikaans opbod werd het via de Kaai aan land gebrachte eerste vaatje Hollandse Nieuwe verkocht. De laatste bieders waren Gildo van de Plasse van de Ouwe Schuure / Borderhouse uit Sluis en Jan en Monique van den Boer uit Knokke, die in aanmerking komen voor een vaatje haring.
lees verder en bekijk alle foto’s
Gezellige tussenstop Ride for the Roses in Aardenburg
De langste afstand van Ride for the Roses had een gezellige tussenstop in Aardenburg. Zo'n 600 wielrenners werden er goed ontvangen met muziek van de Blaosuuln en de mogelijkheid om een broodje of soep te eten en op het terras iets te drinken. De Aardenburgers hadden tevens een Walk / Swim for the Roses erbij georganiseerd met ongeveer 60 deelnemers, waardoor 200 euro extra werd opgebracht voor het goede doel!
lees verder en bekijk alle foto’s
VIDEO - Straatspeeldag Axel 2018
Op 6 juni vond alweer de 18de editie plaats van de Straatspeeldag. Natuurlijk vond deze weer plaats in de Jan van Eijkstraat en was er weer een overvol programma. Zo was er de gloednieuwe 'tandwiel' survivalbaan van Kiddy Fun, ambulance en brandweer, ponny rijden, paard en wagen, kinderdorp, gezellig familieterras, draaimolen en nog veel meer.
VIDEO - Feestelijke opening M2GO City

Wethouder Jack Begijn knipte donderdag 31 mei met een grote schaar het cadeaulint door waarmee het pand was 'ingepakt'. Daarmee werd het nieuwe M2GO City officieel geopend. Iedereen kon daarna een kijkje nemen in het volledig opgeknapte pand. M2GO City biedt al onderdak aan een aantal vaste huurders en flexwerkers, maar van een officiele opening was het nog niet gekomen.

Tekst M2GO

VIDEO - Vestrock 2018
Jong en oud genieten tijdens de 9e editie van Vestrock.

Optredens van o.a Rowwen Hèze, Kraantje Pappie, Blaudzun, Lil Kleine, Bizzey en Stuk brachten over de 3 dagen zo'n 24.000 bezoekers op.
Foodfest Cadzand-Bad
De derde editie van Foodfest in Cadzand-Bad is een groot succes geworden. Het uitverkochte evenement was een super promotie voor alles wat Zeeland te bieden heeft. Sergio Herman, Syrco Bakker, Mark Labruyere en Petra Gorthmanns bundelen hun krachten in de Stichting Inspired Events met als doel onze foodregio te promoten en vooral toffe en inspirerende events te organiseren. Dat is ze met deze editie meer dan gelukt!
lees verder en bekijk alle foto’s
Ronde van Aardenburg 2de editie
Aardenburg blikt terug op een geslaagde 2de editie van de Ronde van Aardenburg grote prijs De Corner. Afgelopen zaterdag reden ruim 120 deelnemers uit Nederland en België mee in 4 verschillende categorieën.De uit eigen streek afkomstige Ronny Tresonie won de 1ste prijs in categorie SP en bij de amateurs wist Rico van Damme de winst te verzilveren. Er sneuvelden meerdere records deze dag! Ook dit jaar werd de koers georganiseerd door wielercomité Aardenburg dat bestaat uit Jelle de Vreeze, Matthijs Buzeijn en Rudy Buzeijn, dit alles in samenwerking met wielerbond TMZ.
lees verder en bekijk alle foto’s
Hoofdplaat 240 jaar zaterdagmiddag
Hoofdplaat vierde heel het weekend feest n.a.v 240 jaar bestaan. Er was een boordevol programma. ZieZeeland was er 'een paar uurtjes' bij op zaterdag om de gezelligheid op te snuiven met optredens van Dazzle Drive en Woodworks, prachtig vuurwerk en Goud van oud party. .
lees verder en bekijk alle foto’s
Mini Roparun Oostburg
De Mini Roparun heeft een recordbedrag opgeleverd. Ellemieke Vermolen en Jeremy Vermolen zorgden voor het startschot. Ellemieke ging graag even op de foto met Senna, die volledig blind is en met zijn moeder en klasgenoten meeliep. Een bijzondere prestatie, die overigens geldt voor alle deelnemers. ZieZeeland was er bij en geeft alvast een voorproefje van de foto's die binnenkort te zien zijn op miniroparunzvl.nl
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel sluit competitie af met verlies en grijpt naast [...]
Zaterdag 26 mei 2018 speelde FC Axel de laatste competitie- en thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys. Deze wedstrijd had voor beide teams nog mogelijkheden op nacompetitie. Bij winst van FC Axel was er kans op de 3e periodetitel en verlies van Terneuzense Boys betekende nacompetitie tegen degradatie. Het pakte echter anders uit dan de verwachtingen waren, Terneuzense Boys won de wedstrijd en pakte de 3e periodetitel en speelt nu zelfs nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.
Beide teams begonnen uiterst voorzichtig aan deze sportieve wedstrijd. Voor de doelmannen van beide teams waren er weinig spectaculaire momenten te noteren. De eerste helft speelde FC Axel nog redelijk maar kon geen kansen creëren en hetzelfde gold echter voor Terneuzense Boys. ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Huiskamerconcerten Cadzand-Dorp
De huiskamerconcerten in Cadzand-Dorp zijn weer goed bezocht door talrijke liefhebbers van zang, dans en muziek. De gratis concerten in huiskamers, tuinen, Horeca en zaaltjes brachten een gevarieerd en veelzijdig programma.
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel Vrouwen 1 promoveren naar 3e klasse
Zaterdag 26 mei 2018 speelden de FC Axel Vrouwen 1 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen De Meeuwen VR1 uit Zoutelande. Het team van trainer Pascal Schieman moest winnen om het kampioenschap in de 4e klasse te behalen. Na 90 minuten stond de teller op 8-0 en was het kampioenschap en daarmee de promotie naar de 3e klasse een feit.
Het FC Axel vrouwenteam werd uiteraard in de bloemetjes gezet waarna het kampioenschap uitbundig werd gevierd. 's Middags werden zoals gebruikelijk is de dames in een open wagen door Axel gereden. Het was nog lang gezellig op de accommodatie van FC Axel.
lees verder en bekijk alle foto’s
Dikke banden, solexrace en wielerkoers IJzendijke
Op derde Pinksteren, de laatste dag van de kermis in IJzendijke, werden de dikke banden race, de solex/oude brommerwedstrijd en de wielerkoers gehouden. Zoals gewoonlijk was het zonnig en op de kermis vooral dorstig weer!
lees verder en bekijk alle foto’s