terug naar het overzicht
Foto's: Elly Wille
Diona de Koning

Pakjesboot 12 brengt Sinterklaas naar Sas van Gent

Pakjesboot 12 brengt Sinterklaas naar Sas van Gent

Rond twee uur gistermiddag klonken in Sas van Gent de eerste tonen van de scheepstoeter . Pakjesboot 12 bracht Sinterklaas en zijn Pieten aan wal in Sas van Gent. Vele honderden mensen, groot en klein, jong en oud wachtten hem daar op. Nadat de Sint door zijn pieten van boord was geholpen nam hij alle tijd om tekeningen in ontvangst te nemen, en de vele wachtende kinderen een hand te geven.

Daarna ging het onder vrolijke tonen van de showband, per rijtuig naar het oude Stadhuis van Sas van Gent. Hier werd Sint ontvangen door Wethouder Frank van Hulle. Na een mooi welkomstwoord las Sint op rijm zijn boodschap aan de Sassenaren voor . De intocht van de Sint en zijn gevolg werd voortgezet in gemeenschapscentrum de Speye, waar voor de jeugd een mooi verhaal werd gespeeld door de Pieten. Natuurlijk had Sinterklaas zelf ook een rol in het toneelstuk.

Als laatste toog Sint met zijn Pieten nog naar verzorgingstehuis De Redoute in Sas van Gent. Ook hier zat de zaal helemaal gevuld met de oudere generatie Sassenaren. Zij wachtten vol verwachting op de Sint, en genoten allen van de vrolijke capriolen van de Pieten. Sinterklaas deed hier nogmaals zijn toespraak op rijm. Het was voor Sint en zijn Pieten,
een drukke maar zeer geslaagde dag.