terug naar het overzicht
Foto's: Elly Wille

Gerrit de Zeeuw uit Zaamslag ontvangt koninklijke onderscheiding

Gerrit de Zeeuw uit Zaamslag ontvangt een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Lonink. Hij is nu lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerrit de Zeeuw, directeur van het Schelpenmuseum in Zaamslag vond het vanmiddag wel erg druk in het museum, maar had geen flauw vermoeden wat hem te wachten stond. Burgemeester Jan Lonink werd nog even uit het zicht gehouden en toen eenmaal veel genodigden, zijn kinderen en kleinkinderen aanwezig waren kon Lonink hem verrassen.

De heer Gerrit Johan de Zeeuw is geboren op 21 oktober 1927 en woont op het adres Rozemarijnstraat 2, 4543 BV Zaamslag. De heer De Zeeuw is sinds 1977 eigenaar van het Schelpenmuseum in Zaamslag. Hij verzamelt sinds eind jaren ’40 schelpen. Hij stelt de schelpen en andere archeologische vondsten ten toon. Hij is een vraagbaak voor de dorpsgeschiedenis van Zaamslag. Het Schelpenmuseum heeft een bovenregionale uitstraling en behoort tot de 40 meest bijzondere privé-verzamelingen in Nederland.
Het museum is wekelijks geopend op de vrijdagen en zaterdagen en altijd op aanvraag. Tijdens het jaarlijks dorpsfeest stelt hij zijn museum drie dagen open. Ook basisscholen bezoeken het museum.

,,De heer G.J. de Zeeuw is bij Koninklijk Besluit van 12 oktober 2012, no. 12.002409, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, ivm zijn activiteiten sedert 1977 voor het Schelpenmuseum in Zaamslag,"zei burgemeester Jan Lonink tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Schelpenmuseum. De heer de Zeeuws was zeer aangenaam verrast met zijn onderscheiding en kreeg dan ook een terecht applaus en veel felicitaties.