terug naar het overzicht
Foto's: Willy van Leeuwen

Bresko is de naam van een nieuwe bijzondere inwoner van Breskens

Bresko is de naam van een nieuwe bijzondere inwoner van Breskens. Hier wordt de robotfish onthuld door wethouder Jan Schaalje en Manon Zijlstra, de bedenkster van de naam Bresko, en haar schooljuf.


De haven van Breskens heeft er vanaf vandaag een bijzondere bewoner bij. Nadat wethouder Jan Schaalje en Ron van den Brakel het officiele gedeelte hadden verzorgd gingen de genodigden en veel basisschoolleerlingen naar de Kaai. Daar werd bekendgemaakt dat Manon Zijlstra de naamwedstrijd had gewonnen. De robotfish heet vanaf nu Bresko. Manon kreeg hiervoor uit handen van wethouder Jan Schaalje een mooi geschenk. Daarna werd Bresko opgepakt en onder luid applaus te water gelaten. Bresko maakte enkele rondjes en spoot zelfs regelmatig met water en dat viel bij het publiek natuurlijk erg goed in de smaak. Bresko heeft inmiddels een eigen website en is daar 24 uur per dag te volgen. Dat Breskens er weer een publiekstrekker bij heeft is wel duidelijk.

Vanaf zijn ligplaats op de Kaai zal Bresko, de RobotFish, geregeld het water 'induiken' om het stoere vissersdorp en de omgeving te ontdekken. De lancering van de RobotFish maakt deel uit van het OP-Zuid project “Het onderwaterleven van Breskens aantrekkingskracht…” en heeft als doel het versterken van de (toeristische) economische concurrentiepositie van Breskens. De RobotFish is tot stand gebracht in een bijzondere samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, Smart Services Boulevard (samenwerkingsorganisatie tussen Provincie Zeeland, HZ en het bedrijfsleven), het regionale bedrijfsleven, Stichting Promotie Breskens en de gemeente Sluis.