terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel speelt gelijk tegen Yerseke

Zaterdag 23 februari 2019 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen Yerseke. In feite speelde FC Axel tegen de 2e selectie van Yerseke. De eerste selectie had namelijk een lang weekend Boedapest geboekt in de veronderstelling dat er op 23 februari 2019 geen competitiewedstrijden zouden worden gespeeld. Het werd echter een inhaaldag vanwege de algemene afgelasting tijdens de vorstperiode van de wedstrijden op 26 januari 2019. Een verzoek van Yerseke richting KNVB om de wedstrijd op een andere datum te spelen bood werd afgewezen. Slechts 2 spelers van de 1e selectie van Yerseke waren aanwezig en het team bestond dus verder uit spelers van de 2e selectie.
Voor aanvang van de wedstrijd werd FC Axel speler Ivo Verstraeten in het zonnetje gezet en toegesproken door voorzitter Nic Heijens die Ivo een speciale trui overhandigde vanwege het feit dat Ivo vorige week in de wedstrijd tegen MZC´11 zijn honderdste doelpunt had gemaakt in competitieverband.
Ivo Verstraeten kwam eerder uit voor VV Axel en VV Zaamslag.
Nadat pupil van de week, Ryan van Hermon, de bal in het doel van Yerseke had gewerkt begonnen beide teams aan de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter W.J. Spaeter.
FC Axel had in de eerste helft een duidelijk veldoverwicht en 80% balbezit, maar zag geen kans een bres te slaan in de defensie van Yerseke. Op papier gezien zou FC Axel deze wedstrijd moeten kunnen winnen, maar de praktijk is in veel gevallen soms anders.
Het 2e team van Yerseke was er natuurlijk op gebrand om hun huid zo duur mogelijk te verkopen, begrijpelijk.
Yerseke probeerde via de counter gevaar te stichten, maar kreeg geen goede mogelijkheden om te scoren. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft was er van beide kanten geen sprake van goed voetbal, het was eerder een rommelig spelbeeld.
Yerseke werd brutaler en kwam via de counter enkele malen gevaarlijk door. In de 76e minuut van de wedstrijd opende Yerseke de score. Via een attente Sylvio Hage, die een verkeerde terugspeelbal onderschepte, werd het 0-1. FC Axel verhoogde de druk op het Yerseke doek en kreeg enkele goede kansen om gelijk te koen. In de 79e minuut was het Joris Corijn die de stand in evenwicht bracht, 1-1. Yerseke was moe en FC Axel verhoogde de druk op het Yerseke doel. Dit leverde enkele goede kansen op en hachelijke momenten voor het doel van Yerseke. FC Axel zag echter geen kans om de volle winst te pakken en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Zaterdag 9 maart a.s. speelt FC Axel wederom een thuiswedstrijd. Dit keer is Tholense Boys de tegenstander.