terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel pakt winst in eerste wedstrijd na winterstop tegen Nieuwdorp

Zaterdag 19 januari 2019 speelde FC Axel de eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen SV Nieuwdorp. Na een slechte reeks wedstrijden moest de selectie van FC Axel werken aan de voorbereiding op een betere 2e helft van de competitie. Het vele trainen lijkt dan ook zijn vruchten te hebben afgeworpen. Bovendien zijn Ivo Verstraeten en Pedro Uitdewillegen terug bij de selectie en de geblesseerden Joris Corijn, Siem Gans en keeper Stijn van Drongelen zijn weer fit. Alleen Maik de Wolf en Bart Rijckaert zijn helaas momenteel nog niet beschikbaar. Veel FC Axel supporters waren naar Nieuwdorp afgereisd om hun club in deze moeilijke fase te ondersteunen.
In de eerste helft was Nieuwdorp duidelijk de bovenliggende partij en alhoewel er bij FC Axel hard werd gewerkt was er ook sprake van misverstanden en werden verkeerde keuzes gemaakt. Al in de vijfde minuut belandde een schot van SV Nieuwdorp boven de kansloze Stijn van Drongelen op de onderkant van de lat. Het fysiek sterke SV Nieuwdorp had het betere van het spel. FC Axel kon hier na 20 minuten spelen slechts een kopbal op de lat door Urmelon Martis tegenover stellen. In de 25e minuut kopt de vrij staande Teun Rentmeester uit een hoekschop hard raak, 1-0. Dit was tevens de ruststand.
In de tweede helft kwam FC Axel wat beter uit de startblokken. Er zat meer lijn in het spel en FC Axel bleek conditioneel in orde. SV Nieuwdorp was met de lengte in hun ploeg alleen nog gevaarlijk bij een aantal hoekschoppen. Echter dit leverde geen resultaat op. In de 61e minuut kopte Ivo Verstraeten een perfecte voorzet van Shurandall van Uytrecht fraai binnen, 1-1. FC Axel ging op zoek naar de winst. In de 88e minuut werd Ibrahim Eryürük op rechts prima vrijgespeeld; hij maakte geen fout en schoot de bal diagonaal langs de doelman in de verste hoek., 1-2. In de 90e minuut passte Urmelon Martis op de lopende Joris Corijn, die hier alleen voor de doelman wel raad mee wist en de bal in het doel schoof, 1-3.
Een mooie en welverdiende overwinning voor FC Axel. Volgende week speelt FC Axel de thuiswedstrijd tegen Yerseke.