terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel verliest van Arnemuiden

Zaterdag 15 december 2018 speelde FC Axel thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Arnemuiden. FC Axel kon ook deze wedstrijd nog niet beschikken over een aantal vaste basisspelers als gevolg van schorsingen en blessures. Hopelijk is dit na de winterstop verleden tijd.
Na het fluitsignaal van scheidsrechter Westdorp begonnen beide teams aan de wedstrijd. In het eerste gedeelte van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, alhoewel Arnemuiden de kansen beter benutte dan FC Axel. In de 28e minuut kwam Arnemuiden op voorsprong door een doelpunt van Colin van Koeveringe, 0-1. Van Koeveringe viel daarna geblesseerd uit en werd vervangen door Roy de Smit die Arnemuiden nog voor rust op een 0-2 voorsprong zette.
Na rust speelde FC Axel feller en werd er beter gecombineerd. In de 56e minuut werd Stijn Verstraeten goed aangespeeld door Urmelon Martis en bezorgde FC Axel de aansluitingstreffer, 1-2.
FC Axel kreeg zelfs nog kansen om op gelijke hoogte te komen, maar een inzet van Urmelon Martis belandde op de paal. In de 71e minuut kwam Arnemuiden nog op een 1-3 voorsprong doordat een schot van Joey dos Santos via FC Axel speler Roy van Ham in het eigen doel belandde. Dit was tevens de eindstand en een ietwat geflatteerde overwinning voor Arnemuiden. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven. Na de winterstop speelt FC Axel op 19 januari 2019 de eerste wedstrijd uit tegen SV Nieuwdorp.