terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel grote verliezer in derby tegen Terneuzense Boys

Zaterdag 27 oktober 2018 speelde FC Axel de derby thuis tegen Terneuzense Boys. Het team van trainer Cees Houtepen was gebrand op de overwinning, temeer omdat dit seizoen thuis nog geen wedstrijd werd gewonnen. De supporters van beide clubs waren in grote getale opgekomen; ruim 500 toeschouwers waren op het sportpark in Axel aanwezig. Traditiegetrouw werd voor de wedstrijd het nodige vuurwerk afgestoken. Nadat pupil van de week Maryn Dees de bal in het doel van Terneuzense Boys had geschoten begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter Ngoumout aan de wedstrijd.
Na amper 3 minuten stond FC Axel al met 0-1 achter. Een vrije trap van de goed spelende Miroslav Peric werd laag en hard in de korte hoek geschoten. Doelman Stijn van Drongelen was totaal verrast en kwam te laat om een doelpunt te voorkomen. FC Axel probeerde de achterstand weg te werken maar stuitte voortdurend op de hechte Terneuzense Boys verdediging. Zowel FC Axel als Terneuzense Boys wisten verder weinig kansen te creëren. Tot in de 38e minuut een slecht gewerkte bal in de voeten van Miroslav Peric werd gespeeld. Peric aarzelde niet en schoot de bal wederom laag en hard in de zelfde hoek als zijn eerdere doelpunt, 0-2. Dit was tevens de ruststand.
Gedurende de tweede helft had FC Axel een optisch overwicht, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Ook Terneuzense Boys wist geen goede mogelijkheden te creëren. In het laatste kwartier probeerde FC Axel nog iets aan de stand te veranderen, echter Thiemo Moes speelde zich knap vrij en schoot van de rand van de zestien meter de verdiende, maar geflatteerde 0-3 binnen.
Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Yerseke.