terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel sluit competitie af met verlies en grijpt naast periodetitel

Zaterdag 26 mei 2018 speelde FC Axel de laatste competitie- en thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys. Deze wedstrijd had voor beide teams nog mogelijkheden op nacompetitie. Bij winst van FC Axel was er kans op de 3e periodetitel en verlies van Terneuzense Boys betekende nacompetitie tegen degradatie. Het pakte echter anders uit dan de verwachtingen waren, Terneuzense Boys won de wedstrijd en pakte de 3e periodetitel en speelt nu zelfs nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.
Beide teams begonnen uiterst voorzichtig aan deze sportieve wedstrijd. Voor de doelmannen van beide teams waren er weinig spectaculaire momenten te noteren. De eerste helft speelde FC Axel nog redelijk maar kon geen kansen creëren en hetzelfde gold echter voor Terneuzense Boys. Tijdens de wedstrijd werd er door de aanhang van Terneuzense Boys op een indrukwekkende wijze eer betoond aan Arjen Oostdijk, de speler die 11 jaar geleden bij een ongeluk om het leven kwam. In de elfde minuut van de wedstrijd werd er achter het Axelse doel een groot spandoek ontvouwd met de tekst “Arjen 11 In Heaven”, geflankeerd door brandende fakkels van Bengaals vuurwerk.
Bij rust was de stand 0-0. De tweede helft gaf nagenoeg eenzelfde beeld te zien, alhoewel het team van trainer Diederik Hiensch wat feller speelde dan in de eerste helft. FC Axel kreeg nog een kans om op voorsprong te komen maar het schot van aanvaller Roy van Ham belandde op de lat. Bij FC Axel hadden enkele spelers duidelijk last van de warmte, waaronder Shurandall van Uijtrecht die dan ook uitviel. In de 75e minuut kon Bart van Fraeyenhove zich vrijspelen en ging alleen op het doel af en schoof de bal beheerst langst doelman Stijn van Drongelen, 0-1. De wedstrijd bleek hiermee beslist. FC Axel speelde de bal zoveel mogelijk rond en zag geen mogelijkheid om druk op de verdediging van Terneuzense Boys te zetten. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde invaller Wouter Duvekot de eindstand nog op 0-2. Na afloop van de wedstrijd werd er door voorzitter Nic Heijens afscheid genomen van de spelers Dennis van den Broeke (gaat zich net als zijn broers op het hardlopen richten), Wouter Boeije (naar 2e elftal) en Marco Plasschaert (eveneens naar 2e elftal), verzorger Sven de Wilde en teamleider Johny Meeusen.