terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel verliest van Serooskerke

Zaterdag 10 mei 2018 speelde FC Axel de uitwedstrijd (inhaal) tegen Serooskerke op sportpark "Noordhout". Voor Serooskerke een belangrijke wedstrijd, immers het team van trainer Gerrit Petersen doet er alles aan om via nacompetitie en daarmee eventueel degradatie uit de 2e klasse E te voorkomen. FC Axel staat met 33 punten uit 23 wedstrijden op een redelijke veilige (7e) plaats in de rangschikking, maar wilde uiteraard na het verlies van vorige week tegen Arnemuiden deze wedstrijd graag winnen. FC Axel miste een aantal vaste basisspelers om uiteenlopende redenen en dat was duidelijk aan het spel te merken. Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter de heer Kenson begonnen beide teams aan de wedstrijd. De eerste helft verliep aan beide kanten redelijk tam. Er waren nagenoeg geen kansen en bij de rust was de stand dan ook 0-0.
Echter in de 2e minuut van de tweede helft komt Serooskerke op voorsprong door Aron Wattel die een foutje in de FC Axel verdediging afstrafte, 1-0. Bij Serooskerke begon het wat beter te lopen en in de 66e minuut kwam Serooskerke na een goed opgezette aanval door een doelpunt van Alex Jobse op 2-0.
FC Axel probeerde wat terug te doen en met resultaat. In de 74e minuut was het Ivo Verstraeten die de achterstand terugbracht naar 2-1. Het laatste kwartier was het dan ook nog even billen knijpen voor Serooskerke, maar het lukte FC Axel niet meer om de stand in evenwicht te brengen. Zaterdag 12 mei 2018 speel FC Axel thuis tegen SSV'65, aanvang 14.30 uur.