terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel verliest van Arnemuiden

Zaterdag 5 mei 2018 speelde FC Axel thuis de inhaalwedstrijd tegen Arnemuiden. Al na amper 30 seconden stond FC Axel al met 1-0 voor. Na de aftrap werd Roy van Ham op links de ruimte ingestuurd. Zijn voorzet kwam panklaar voor de voeten van Ivo Verstraeten, die doelman Rik Balk kansloos liet en 1-0 op het scorebord zette. In de 6e minuut wederom een kans voor FC Axel om de voorsprong verder uit te bouwen. Wouter Boeije zocht met een lob het doel, maar de bal ging net over de lat. Na het openingsoffensief kwam Arnemuiden wat meer in de wedstrijd. In de 23e minuut werd Ronaldo Meijer binnen het strafschopgebied foutief afgestopt door doelman Stijn van Drongelen. Bij de daarop volgende strafschop van dezelfde Ronaldo Meijer kwam doelman Stijn van Drongelen als winnaar tevoorschijn toen hij de strafschop wist te stoppen. In de 29e minuut kopte Marco Plasschaert net naast uit een voorzet van Roy van Ham. Er ontstond een boeiende partij voetbal met twee teams die beiden de aanval zochten.
Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van FC Axel. Na de rust zette de evenwichtige strijd zich voort. In de 51e minuut schoot Jordy van Koeverringe na een vloeiende aanval de gelijkmaker binnen. Kort hierna, in de 54e minuut profiteerde de in blakende vorm verkerende Ivo Verstraeten van een misverstand tussen de Arnemuiden keeper en een verdediger en schoot de 2-1 binnen. Even later was opnieuw Ivo Verstraeten dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. Arnemuiden bleek beter tegen de warmte te kunnen dat FC Axel en nam steeds meer initiatief en wist dit uitstekend uit te buiten. In de 65e minuut trok Colin van Koeveringe de stand gelijk 2-2. In de 74e minuut van de wedstrijd zette Jannick Schaier Arnemuiden op voorsprong, 2-3. In de 81e minuut stopte de overigens sterk spelende Shurandall van Uytrecht zijn opponent Ronaldo Meijer foutief af. De bal ging op de stip en Van Uytrecht kreeg de rode kaart en kon gaan douchen. Ronaldo Meijer maakte nu geen fout en schoot de strafschop hard en zuiver langs Stijn van Drongelen. De wedstrijd was beslist. De tien van FC Axel zagen geen kans meer om zich terug in de wedstrijd te knokken. Na een leuke wedstrijd was de eindstand 2-4 in het voordeel van de bezoekers.
Donderdag a.s. speelt FC Axel om 14.30 uur in en tegen Serooskerke en zaterdag 12 mei a.s. komt SSV'65 op bezoek in Axel.