terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel kan het verschil niet maken tegen Zwaluwe

Zaterdag 14 april 2018 speelde FC Axel thuis tegen Zwaluwe. Na het dramatisch verlies (4-1) tegen Klundert afgelopen dinsdag was het team van trainer Cees Houtepen gebrand op een overwinning. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van Rest begonnen beide teams aan de wedstrijd. FC Axel speelde een verdienstelijke eerste helft en was duidelijk de bovenliggende partij. De beste kansen waren dan ook voor FC Axel. In de 6e minuut van de wedstrijd kopte Stijn Verstraeten op aangeven van Wouter Boeije (en buiten bereik van doelman Wesly Dekkers) de bal tegen de paal. In de 38e minuut opnieuw een kans voor FC Axel; Marco Plasschaert schoot de bal keihard net naast de paal.
Bij rust was de stand 0-0. De wedstrijd golfde heen en weer en in de tweede helft was er een licht veldoverwicht voor Zwaluwe. Maar ook de ploeg van trainer Vincent de Klerk kon het verschil niet maken. De wedstrijd verdiende dan ook geen winnaar en beide teams mochten tevreden zijn met één punt.
Door het verlies van Arnemuiden en het gelijke spel van Oostkapelle behoud FC Axel de derde plaats in de stand van de 2e klasse E. Volgende week zaterdag speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen koploper Meeuwen in Zoutelande.
Een samenvatting van de wedstrijd tegen Zwaluwe wordt maandag 16 april 2018 vanaf 19.00 uur uitgezonden bij CTV-voetbal.