terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

Ivo Verstraeten schiet FC Axel naar zwaarbevochten zege op Nieuwdorp

Zaterdag 31 maart 2018 speelde FC Axel de uitwedstrijd tegen SV Nieuwdorp. Veel FC Axel supporters waren naar Nieuwdorp afgereisd om hun elftal steun te betuigen. Op het hobbelige hoofdveld van Nieuwdorp was het voor beide teams moeilijk om een aanvaardbaar niveau te halen. De spanning en de wil om te winnen was er bij beide teams en het maakte deze wedstrijd tot de laatste minuut spannend. Nieuwdorp zocht met name in de eerste minuten veelvuldig te aanval zonder echte gevaarlijk te worden. FC Axel loerde op ruimtes om te kunnen couteren. In de 13e minuut scoorde Ivo Verstraeten, na een scrimmage voor het doel de 0-1.
Nieuwdorp probeerde deze achterstand zo snel mogelijk weg te werken, maar de verdediging van FC Axel was attent en hield de deur gesloten. Een bal boven op de lat was het enige wapenfeit van Nieuwdorp. Een kwartier voor rust maakt Yari Vyaene een overtreding aan de zijlijn. Nieuwdorpspeler Martijn de Goffau maakte hierop, volgens de scheidsrechter een trappende beweging naar Vyaene en kreeg hiervoor rood. Nieuwdorp zette alle zeilen bij en probeerde met 10 man op gelijke hoogte te komen. Dit lukte voor het rustsignaal niet meer en de stand bleef 0-1.
De eerste twintig minuten in de tweede helft was er van een overtal bij FC Axel weinig te zien. Toen in de 53e minuut Stefan van de Klooster de 1-1 binnen schoot en vervolgens in de 56e minuut Teun Rentmeester 2-1 maakte, leek FC Axel even ten prooi te vallen aan de dadendrang van Nieuwdorp. FC Axel rechte de rug en nam gedurende de rest van de tweede helft het heft in handen. In de 70e minuut was het raak en maakte Ivo Verstraeten zijn tweede doelpunt, 2-2. Een vermoeid Nieuwdorp kreeg het moeilijk en moest lijdzaam toezien hoe wederom Ivo Verstaeten in de 81e minuut ook de 2-3 binnen schoot. Nieuwdorp probeerde nog om er een verdiend gelijk spel uit te slepen, maar kreeg daarvoor geen gelegenheid meer.
Ivo Verstraeten werd uitgeroepen tot de "man of the match".
Volgende week zaterdag 7 april speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen FC den Bommel, aanvang 14.30 uur.