terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel speelt gelijk tegen V.V. Prinsenland

Zaterdag 10 maart 2018 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen V.V. Prinsenland uit Dinteloord. Na het fluitsignaal van scheidsrechter H. Koster begonnen beide teams aan de wedstrijd.
FC Axel begon goed aan de wedstrijd. Reeds na 15 minuten kwam FC Axel op voorsprong. Tijdens een goed opgezette aanval zette spits David Destorme op aangeven van Pedro Uitdewillegen de 1-0 op het scorebord. Prinsenland werd wakker en probeerde de gelijkmaker te forceren. De verdediging van FC Axel met in het doel Stijn van Drongelen die de geblesseerde Sjef van der Kinderen verving, hield goed stand. Beide ploegen kregen nog wel kansen over en weer, maar doelpunten bleven uit. Bij rust was de stand 1-0.
In de tweede helft kwam Prinsenland beter uit de startblokken. Met name de snelle Brendon Jansen stichtte meermalen gevaar voor het doel van FC Axel. In de 56e minuut van de wedstrijd was het raak, Brendon Jansen brak door de verdediging van FC Axel en met een prachtig schot bracht hij de stand in evenwicht 1-1. Doelman Stijn van Drongelen was kansloos. In het laatste halfuur kregen beide teams nog wel kansen maar tot scoren kwam het niet meer. De 1-1 gelijke stand gaf de verhoudingen goed weer.
Volgende week zaterdag 17 maart 2018 speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Klundert.