terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

Jean Kamps exposeert in Museum Het Warenhuis

Onder de titel "Jean Kamps, het verhaal" organiseert Museum Het Warenhuis te Axel een expositie van werk van de schilder/beeldhouwer Jean Kamps.
In het jaar waarin hij hoopt 80 te worden is het tijd om een overzicht te geven van de veelzijdigheid van zijn werk als beeldend kunstenaar: achter-glas-schilderijen, waaronder de Vincent van Gogh-serie en het Oude Testament, tekeningen, beelden in steen, brons en keramiek.
Jean Kamps, afkomstig uit het Limburgse Ransdaal maar sinds 1978 woonachtig in Koewacht, geniet internationale bekendheid met zijn achterglasschilderingen. Hij exposeerde o.a. in Parijs, Rome, Amsterdam, Hamburg en Dallas en werd voor zijn werk diverse malen onderscheiden.
Vrijdag 2 februari jl. werd de tentoonstelling onder grote belangstelling officieel geopend, ruim 100 werken van de kunstenaar zijn er tentoongesteld. Na diverse toespraken van o.a. de secretaris van de Stichting Cultureel Erfgoed "Het Warenhuis", Jos Oude Kempers, conservator Piet de Blaeij werd de tentoonstelling geopend door vriend, publicist en dichter André van der Veeke.
De tentoonstelling in Museum Het Warenhuis loopt van 3 februari tot en met 30 juni 2018 en is te zien tijdens de openingsuren van het museum: iedere woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk op de website of facebookpagina voor eventuele extra openingstijden en acties.