terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

MTB veldtoertocht Zaamslag 2017

Zaterdag 23 december is weer de jaarlijkse veldtoertocht in de polders rondom Zaamslag verreden. Deze toertocht, waarvan de organisatie in handen is van de stichting wielerbelangen ’t Durp, bestond uit twee onderdelen. ’s Morgens is een clinic gehouden voor de jeugd en ’s middags is een toertocht verreden, waarbij gekozen kon worden tussen een route van 25 of 50 km.
De jeugdclinic die om 09.30 uur van start ging, kende een meer dan behoorlijke opkomst met maar liefst 20 deelnemers. Onder begeleiding werden diverse onderdelen afgewerkt.
De veldtoertocht kende iets minder deelnemers dan vorige jaar, maar met 112 deelnemers was de organisatie toch dik tevreden. Het uitgezette parcours was pittig, maar de weersomstandigheden waren uitstekend voor een dergelijk evenement. Er viel in tegenstelling tot andere jaren slechts één uitvaller te noteren.
Na afloop werden de prijzen uitgereikt. In “de enige MTB toertocht in Zeeuws Vlaanderen waar ook iets te verdienen valt” werden achtereenvolgens de beste vrouw, de beste man en de beste jongere onder de 18 jaar gehuldigd. De snelste vrouw was net als vorig jaar Linda Verbist. De beste man was Jimmy de Bruin en de beste jongere was Luc Riemens. De ludieke prijs voor de afsnijder van de dag viel deze editie ten deel aan Patrick Witte.
De organisatie kon net als voorgaande jaren terugkijken op een meer dan geslaagd evenement.