terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag boekt tweede thuisoverwinning tegen ’s Heer Arendskerke

Door een doelpunt van Niek Luime vanaf de penaltystip halverwege de 1e helft boekte Zaamslag een overwinning op ’s Heer Arendskerke. Met deze tweede thuiszege van dit seizoen werd een einde gemaakt aan een reeks van vier overwinningen van ’s Heer Arendskerke.
Voor het eerst sinds het seizoen 2003-2004 (2e klasse) stonden beide ploegen weer eens tegenover elkaar. In een grijs en ijzig koud decor deden beide ploegen aanvankelijk niet voor elkaar onder. De gelijk opgaande strijd leverde in het eerste kwartier geen doelkansen op. Het eerste gevaar kwam van de kant van de bezoekers na iets meer dan een kwartier wedstrijd. Met vereende krachten voorkwamen Maikel Krans en doelman Dominique Pijpelink dat ’s Heer Arendskerke de score opende. Uit de daarop kort genomen hoekschop ontstond het volgende gevaar, maar ook dat liep met een sisser af.
In de daarop volgende aanval van Zaamslag werd de jeugdige doelman van ’s Heer Arendskerke, Tom Antonisse, bijna verslagen door een eigen speler. De verdediger kopte onbedoeld op eigen doel, waardoor de doelman gedwongen werd de bal onder de lat weg te tikken ten koste van een hoekschop. Halverwege de 1e helft ging de doelman, die verder overigens een prima wedstrijd stond te keepen, in de fout. Hij liet een hoge voorzet buiten zijn vijf meter gebied uit de handen glippen waarbij de bal voor de voeten van één van de Zaamslag voorwaartsen viel. In een reflex pakte de doelman zijn tegenstander even vast, waardoor scheidsrechter Kenson uit Kloetinge niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Spits Niek Luime zette zich achter de bal en schoot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.
In het vervolg van de 1e helft werden van beide kanten weinig kansen gecreëerd. Enkel uit een aantal stilstaande fases, als gevolg van een aantal overtredingen van verdediger Frank Davidse op Niek Luime, ontstond enig gevaar.
De 2e helft was pas een paar minuten onderweg toen Jorin Missu onderweg leek naar de 2-0, maar hij had net iets teveel tijd nodig waardoor de verdediging van de bezoekers kon ingrijpen. Doordat het nog steeds maar 1-0 stond kon het nog alle kanten op.
Nadat Zaamslag trainer Dominique D’Hooge vanwege commentaar op de leiding achter de omheining was gedirigeerd door scheidsrechter Kenson leek Justin Kolijn de score te gaan verdubbelen. Zijn schot eindigde echter op de paal, waarna de bezoekers konden uitverdedigen. Even later was het wel raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Niek Luime tot doelpunt gepromoveerd. De ass.scheidsrechter stond echter met de vlag in de lucht. Scheidsrechter Kenson keurde het doelpunt af na het verhaal van zijn assistent te hebben aangehoord. Zo bleef de spanning in de wedstrijd.
In het laatste kwartier kregen de bezoekers nog een tweetal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar in beide gevallen werd het doel te hoog gezocht. Daardoor bleek de benutte strafschop van Niek Luime uiteindelijk goed voor de drie punten en blijft de ploeg in het kielzog van de top drie van de ranglijst.