terug naar het overzicht
Foto's: Co van Meurs

FC Axel bezorgt Nieuwdorp gevoelige nederlaag

Zaterdag 18 november 2017 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen Nieuwdorp dat op de 2e plaats staat in de rangschikking van de 2e klasse E van het zaterdagamateurvoetbal. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van Dijk begonnen beide teams aan de wedstrijd. Nieuwdorp startte fel en was gedurende het eerste kwartaal de betere ploeg, echter FC Axel herstelde zich en liet gedurende de rest van de eerste helft goed voetbal zien. Na 8 minuten spelen kwam FC Axel op voorsprong door een doelpunt van Marco Plasschaert na een uitstekende voorzet van Siem Gans, 1-0.
In de 13e minuut FC Axel de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen maar Nick van de Velde schoot naast. FC Axel kwam goed op dreef en in de 35e minuut was het Marco Plasschaert die de bal net over de lat kopte. In de 37e minuut kreeg FC Axel een pentalty toegekend nadat Ivo Verstraeten op hardhandige wijze naar de grond werd getrokken door een speler van Nieuwdorp. Aanvoerder Bart Rijckaert schaarde zich achter de bal maar miste het doel. In de 43e minuut was het weer raak. Ivo Verstraeten gaf vanaf de achterlijn de bal voor en Marco Plasschaert deed wederom wat van hem verwacht werd en kopt te bal achter doelman Ruud la Grand 2-0. Op slag van rust kreeg FC Axel een 2e penalty toegekend omdat Roy van Ham in het strafschopgebied op de enkel werd getrapt. Ivo Verstraeten nam de penalty maar ook hij schoot de bal naast het doel.
Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van FC Axel. In de 2e helft kregen de toeschouwers een heel ander Nieuwdorp te zien. FC Axel werd veelal teruggedrongen op de eigen helft en Nieuwdorp zette behoorlijk druk. In de 61e minuut liet de verdediging van FC Axel een steekje vallen en Roderiek Gakeer was er als de kippen bij en bracht de stand op 2-1. Nieuwdorp zag nog mogelijkheden en zette alle zeilen bij. De verdediging van FC Axel hield goed stand en beperkte de kansen van Nieuwdorp. Eindstand 2-0. Een mooie overwinning voor FC Axel dat hiermee op gelijke hoogte komt met Nieuwdorp en DBGC met 15 punten uit 8 wedstrijden en hiermee op een gedeelde 2e plaats staat in de stand van de 2e klasse E. Volgende week speelt Axel uit tegen SSV'65 in Goes.