terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag bezorgt koploper Yerseke eerste puntverlies

In een spannend duel is Zaamslag er in geslaagd de koploper in de 3e klasse A in bedwang te houden. Met veel strijd en inzet werd de eerste helft zonder doelpunten afgesloten, waarna de bezoekers tien minuten na rust op voorsprong kwamen. Zaamslag bleef er in geloven en kwam, nadat Yerseke de mogelijkheid op 0-2 had laten liggen, op gelijke hoogte door een doelpunt van Wesley Dieleman. Deze 1-1 was ook de eindstand.
De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter W. Thobokholt uit Breda, was nauwelijks van start gegaan of Joost Simons had de 1-0 op zijn schoen. Verdediger Arjen Dingemanse was goed meegelopen en kon de inzet nog net van de doellijn tot hoekschop verwerken. Het was de enige kans die Zaamslag kreeg voor rust.
Met veel strijd en passie werd voor iedere meter gestreden om de koploper in bedwang te houden en slaagde daar, op een aantal momenten na, prima in. Na iets meer dan een half uur wedstrijd kroop Zaamslag twee keer achter elkaar door het oog van de naald toen eerst een inzet rakelings voorlangs het doel ging en vervolgens Tom Laureys een vrije trap hard en strak op de paal schoot. Yerseke had iets meer balbezit in de 1e helft, maar deed er onvoldoende mee, waardoor de 1e helft doelpuntloos werd afgesloten.
In de 2e helft drukten de bezoekers Zaamslag terug op eigen helft, wat na tien minuten resulteerde in een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de rechterflank van de voet van Guus de Leeuw werd bij de tweede paal binnengeschoten door invaller Michel de Rooy. Kort daarna schoot diezelfde de Rooy onbesuisd naast toen een vrije trap van Yari Christiaanse smoorde in de Zaamslag verdediging.
Zeven minuten voor het einde hield sluitpost Dominique Pijpelink zijn ploeg in de wedstrijd door in een één op één situatie met Michel de Rooy als sterkste uit de strijd te komen. Overigens had de Rooy de bal breed kunnen leggen op een ploeggenoot, waardoor ze waarschijnlijk op 0-2 zouden zijn gekomen. Zaamslag putte hieruit moed en zette nog een keer aan. Daarvoor werden ze in de 85e minuut beloond. Invaller Wesley Dieleman kopte uit een hoekschop van Ruben de Haas de 1-1 binnen. In de slotfase voorkwam de Zaamslag goalie met een katachtige reflex dat zijn ploeg alsnog met lege handen stond. Hij ranselde een harde vrije trap met stijl uit zijn doel. Het was het laatste wapenfeit van een spannende wedstrijd waarin Yerseke ondanks het puntverlies toch de 1e periode op haar naam schreef.