terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag wint ook uitduel tegen FC Dauwendaele

Met een vroege treffer (10e minuut) van Justin Kolijn heeft Zaamslag tegenstander FC Dauwendaele de eerste thuisnederlaag van dit seizoen bezorgd. In het verloop van de wedstrijd werden de nodige kansen gecreëerd, maar niet benut. Daardoor bleef het spannend tot de laatste seconden van de wedstrijd.
Het duel op Sportcomplex De Kruitmolen in Middelburg tussen de twee degradanten van vorig seizoen stond onder leiding van scheidsrechter Harry Koster uit Vrouwenpolder met als inzet aansluiting houden met de subtop in de 3e klasse A.
Kort nadat de thuisploeg de wedstrijd op gang had gebracht kreeg de technische staf te maken met een vroege tegenvaller. Spits Niek Luime moest zich al na vijf minuten vanwege een knieblessure laten vervangen door Joost Simons. Zaamslag was er niet door van slag en begon voortvarend aan de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen van Dauwendaele kon Jorin Missu de bal met een krachtige gerichte kopbal terug in de doelmond koppen. Justin Kolijn reageerde attent en was eerder bij de bal dan de uit zijn doel komende Arash Emamjomeh en kopte het leer over de doelman in het verlaten doel, 0-1. Deze vroege opsteker zorgde voor het nodige vertrouwen in de ploeg. Zaamslag bleef aandringen en dat leverde al snel een volgende mogelijkheid op. Het schot van Jorin Missu verdween echter naast het doel van de pas zestien jarige Dauwendaele doelman.
Zaamslag nam vroeg in de wedstrijd het initiatief en omdat het in verdedigend opzicht haar zaakjes goed voor elkaar had, kwam de ploeg nauwelijks in de problemen. De thuisploeg wist bijna geen kans te creëren.
De 2e helft begon wat onrustig van de zijde van Zaamslag, maar de ploeg herstelde zich en kreeg na een uur wedstrijd de eerste kans na rust. De maker van de 1-0 had zomaar zijn tweede kunnen maken, ware het niet dat de jeugdige Dauwendaele doelman de inzet met de voet keerde. Het spel in de 2e helft was niet hoogstaand, maar Zaamslag had weer wel de controle over de wedstrijd. In verdedigend opzicht stond het nog steeds goed en samen met het middenveld werd er voor elkaar gewerkt, waardoor de thuisploeg er nauwelijks aan te pas kwam. Echter aanvallend kon ook Zaamslag niet al te veel afdwingen, tot een kwartier voor tijd. Joost Simons moest op aangeven van Michiel Leijte echter zijn meerdere erkennen in doelman Emamjomeh. Vijf minuten later kreeg diezelfde Joost Simons een volgende kans geboden, maar ook nu strandde hij op de doelman, die vanuit Dauwendaele oogpunt gezien de man van de wedstrijd was.
Nadat invaller Yannick van der Hooft vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de volgende grote kans niet wist te verzilveren, volgde een spannende slotfase. Dauwendaele probeerde met een waar slotoffensief de gelijkmaker af te dwingen. Verder dan een handvol hoekschoppen kwam de ploeg echter niet, waardoor Zaamslag uiteindelijk een verdiende 1-0 overwinning boekte.