terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag machteloos tegen VCK

Net als in het thuisduel met Bevelanders kwam Zaamslag er ook tegen VCK vanaf minuut één niet aan te pas. De dramatische start bleek funest, want VCK gaf de in de 1e helft verkregen 0-2 voorsprong niet meer uit handen. Het werd uiteindelijk een verdiende 2-4 zege voor de bezoekers uit Koudekerke.
Het was onmiddellijk helder dat Zaamslag weer een moeilijke middag tegemoet ging. De bezoekers kwamen goed uit de startblokken door veel feller te zijn, waardoor Zaamslag op alle fronten werd afgetroefd. Het leek in het eerste half uur wel of er enkel withemden binnen de lijnen stonden. De goede start van VCK leverde al na 18 minuten een voorsprong op. Een aanval over links werd afgerond door Pieter van der Horst die de bal tussen de paal en doelman Kevin Wissel in de korte hoek schoot. De klap werd drie minuten later nog veel groter voor Zaamslag. Een door scheidsrechter Jos Simonse toegekende vrije trap leek in de muur te smoren, maar kon in de rebound opnieuw opgepikt worden waaruit een voorzet volgde die door Joost Simons in eigen doel werd gewerkt, 0-2. De formatie van trainer Dominique D’Hooge gaf het wel heel makkelijk weg deze middag en dat terwijl Sinterklaas nog helemaal niet in het land is.
Na ruim een half uur wedstrijd luwde de storm van VCK en kon Zaamslag, in de persoon van Niek Luime, in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied komen. Een veel te slap schot van de spits verontrustte doelman Joshua van Dolder totaal niet. Het was wel het startsein voor een waar slotoffensief in de 1e helft. Een aantal mooie aanvallen waren het gevolg en nu holden de bezoekers achter de bal aan. De eerste echte kans in de wedstrijd kwam van de voet van Joost Simons in de 42e minuut, die bijna zijn fout eerder in de wedstrijd goed maakte. Zijn inzet verdween echter in het zijnet. In de slotminuten van de 1e helft bleek nog maar eens dat Zaamslag veel te onrustig was. Mogelijkheden van Niek Luime en Dennis van Passel verdwenen hoog over het doel.
Voor de 2e helft was het zaak dat men beter van start zou gaan als in de 1e helft en liefst met een vroege aansluitingstreffer. Dan zouden er misschien nog mogelijkheden zijn om de wedstrijd te doen kantelen. Het tegendeel bleek het geval, want na een uur spelen kreeg Zaamslag het deksel op de neus. Weer was het Pieter van der Horst die onze hoofdmacht op de pijnbank legde, 0-3. Hiermee leek de wedstrijd definitief gespeeld. Pijnlijk werd duidelijk dat VCK ook in de 2e helft op alle fronten de betere ploeg was. Eenvoudige ballen werden “gewoon” ingeleverd bij de tegenstander of er werden te moeilijke keuzes gemaakt die ook alleen maar balverlies opleverden. De ploeg probeerde het wel, maar oogde vrij machteloos tegen het goed georganiseerde VCK. Even veerde het thuispubliek op, toen met nog een kwartier te gaan, invaller Justin Kolijn uit een scrimmage voor het doel er 1-3 van maakte. Zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Zaamslag. Het beetje hoop dat er nog was, werd in de 80e minuut hard de grond in geboord door Cores Siwabessy, die met een afstandschot van ruim buiten het strafschopgebied doelman Kevin Wissel het nakijken gaf en de stand naar 1-4 tilde. In de slotminuten maakte Zaamslag de stand nog wel iets draaglijker. Uit een hoekschop van Juriën Dam kopte de ingevallen Yannick van der Hooft soeverein de 2-4 achter Joshua van Dolder. Ook voor Yannick zijn eerste doelpunt in het 1e elftal.
Al met al een zeer terechte zege voor VCK in een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij vijf van de zes doelpunten werden gemaakt door JO19 (A-jun.) spelers. Door deze nederlaag haakt Zaamslag voorlopig af in de strijd om de kopposities in de 3e klasse A. Volgende week moet de ploeg zich zien te herpakken bij FC Dauwendaele, dat met tien man wist te winnen bij GPC Vlissingen (2-3).