terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag heeft geen problemen met VC Vlissingen

Op het sportpark aan de Irislaan in Vlissingen beleefde Zaamslag een makkelijke middag. Na een aanvankelijk afwachtende openingsfase werd de druk opgevoerd en pakte de ploeg van trainer Dominique D’Hooge het initiatief en daarmee een overwicht. Dat leverde kansen op waaruit voor rust twee keer werd gescoord. De ploeg kwam vervolgens geen moment in de problemen, ook niet na rust toen het ver onder het niveau van de 1e helft presteerde.

Het uiterst sportieve duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter A.J. Schot uit Tholen, werd op gang gebracht door de thuisploeg. Na een afwachtend begin van de zijde van Zaamslag ontstond al na 5 minuten een eerste mogelijkheid. Niek Luime werd de kans geboden door Jorin Missu, maar faalde in de afwerking. Zaamslag voerde de druk op, trok het initiatief naar zich toe en dicteerde de wedstrijd, met als gevolg dat het een aantal keren gevaarlijk voor het Vlissingse doel verscheen. Na ruim een kwartier wedstrijd bediende Jorin Missu met een geweldige crosspass zijn ploeggenoot Joost Simons op de andere vleugel. Na een goede actie en dito schot, dat werd gelost door de doelman, kwam Dennis van Passel net te laat om de rebound binnen te tikken. Diezelfde Joost Simons stond twee minuten later aan de basis van de openingstreffer. Zijn voorzet werd door Jorin Missu kiezelhard tegen de touwen getrapt, 0-1.

De thuisploeg bleek geen antwoord te hebben op de goede start van Zaamslag, met als resultaat dat na een half uur spelen de 0-2 op het scorebord stond. Een gekraakt schot kon net voor de achterlijn alsnog worden voorgegeven door Niek Luime. De Vlissingse keeper tastte vervolgens mis, waardoor Jorin Missu van dichtbij voor de tweede keer trefzeker kon zijn.
In het resterende kwartier voor rust werden de nodige kansen gecreëerd om de score verder uit te bouwen, maar net als vorige week tegen Lewedorpse Boys lukte dat niet. De grootste kans was voor Michiel Leijte die een teenlengte tekort kwam om een vrije trap van Joost Simons in het Vlissingse doel te werken. Daardoor bleef de score bij rust steken op 0-2.

Zaamslag kwam onherkenbaar uit de kleedkamer. Als gevolg van veelvuldig balverlies kon de bal niet in de ploeg gehouden worden, waardoor het elftal heel onrustig oogde. Dit ondanks de comfortabele voorsprong. En als de ploeg een keer dreigend leek te gaan worden, was te vaak sprake van buitenspelsituaties. De 2e helft leverde dan ook nagenoeg geen kansen op, ook niet voor VC Vlissingen. Niet één keer werd Kevin Wissel op de proef gesteld.
Tien minuten voor tijd kreeg Zaamslag de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Niek Luime werd in de ogen van scheidsrechter Schot net iets te lang aan zijn arm getrokken, waarna hij zonder enige aarzeling naar de stip wees. Michiel Leijte eiste de bal op, maar schoot te slap in en ook nog eens in de hoek waar de keeper al naar onderweg was. Daardoor werd de 0-2 ruststand gepromoveerd tot eindstand. Uiteindelijk toch een vrij eenvoudige overwinning voor Zaamslag, dat volgende week VCK uit Koudekerke op bezoek krijgt.