terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag te sterk voor Lewedorpse Boys

De eerste thuiszege van Zaamslag is een feit. Op Sportpark ’t Durp was Zaamslag gastheer van Lewedorpse Boys. In deze vierde competitieronde bleken de bezoekers een maatje te klein voor de thuisploeg. Na een te magere 1-0 voorsprong bij rust werd uiteindelijk een 3-0 overwinning geboekt.
Nadat één minuut stilte in acht was genomen ter nagedachtenis aan het plotseling overlijden van Eddy van der Hooft, vader van ploeggenoot Yannick, mocht Zaamslag aftrappen van scheidsrechter Kenson uit Kloetinge. Het was een nerveuze start met rommelig voetbal, veelal omdat de bezoekers met veel strijd en inzet het spel van Zaamslag ontregelden. De ploeg had het er in het eerste kwartier knap lastig mee, maar kwam daarna meer en meer aan voetballen toe. Het leverde een handvol grote kansen op in het resterende deel van de 1e helft. De eerste opgelegde mogelijkheid was voor topscoorder Niek Luime, maar zijn vizier stond minder scherp als vorige week in Kruiningen. Hij besloot rakelings naast.
In de 25e minuut kon de Zaamslag aanhang eindelijk juichen. Een mooie aanval over rechts met Jorin Missu aan de basis werd, met Niek Luime als tussenstation, door Juriën Dam tot doelpunt gepromoveerd. In de slotfase van de 1e helft verzuimde de ploeg van trainer Dominique D’Hooge de 1-0 voorsprong verder uit te bouwen. Kansen van Juriën Dam (inzet knap gestopt door de doelman) en Dennis van Passel werden niet benut, waardoor met een te kleine afspiegeling van de krachtsverhouding de kleedkamers werden opgezocht.
Zaamslag begon slecht aan de tweede 45 minuten. De ploeg ging volledig mee in het spel van de tegenstander. Een fenomeen dat je vaak ziet, maar moeilijk te verklaren is. Pas na tien minuten kwam de thuisploeg in de buurt van het Lewedorpse Boys doel en meteen werd het gevaarlijk. Niek Luime kreeg de kans de score te verdubbelen, maar nog steeds had hij zijn vizier niet onder controle. Zo ook na een uur wedstrijd. De spits werd diep gestuurd en kwam, nadat hij zijn tegenstander had afgeschut, in kansrijke positie, maar nu schoot hij over. Met het missen van de vele kansen maakte Zaamslag het zich onnodig moeilijk en leek het vragen om problemen. Eén gevaarlijke uitval van de bezoekers of een ongelukkig moment zouden de ploeg fataal kunnen worden.
De wanhoop was nabij toen in de 79e minuut Maikel Krans uit een voorzet van Niek Luime een niet te missen kans toch wist te verkwanselen. De doelman was al gepasseerd, maar zag tot zijn opluchting dat de rechtsback over het lege doel schoot. Daardoor bleef het spannend en hoopten de bezoekers op één momentje om toe te slaan. Dat moment zou er niet komen, want zeven minuten voor tijd maakte Niek Luime een einde aan alle onzekerheid. Na een steekbal van Maikel Krans kwam de spits oog in oog met de uit zijn doel komende keeper. Met een mooie lob verschalkte hij de Lebo sluitpost en besliste met deze 2-0 de wedstrijd. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de voorsprong nog verder verruimd tot drie treffers door Dennis van Passel. Met een prachtig schot in de winkelhaak bepaalde hij de eindstand op 3-0.