terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag naar verdiende overwinning in en tegen Kruiningen

Zaamslag heeft zich enigszins gerevancheerd van de onverwachte nederlaag van vorige week tegen Bevelanders. Op bezoek bij Kruiningen werd met duidelijke cijfers afgerekend met de gelijknamige vereniging. Na een 0-2 ruststand stond na 90 minuten een 2-5 eindstand op het scorebord.
Onder leiding van scheidsrechter M. de Zwarte uit Vlissingen mocht de thuisploeg aftrappen in een wedstrijd die niet al te hoogstaand zou worden. Zeker in de openingsfase was het van beide kanten heel rommelig en werden veel fouten gemaakt. Met name het natte veld leek beide ploegen danig parten te spelen. Na een kwartier spelen kwam er meer rust in het spel van Zaamslag, de ploeg ging beter voetballen en ze begonnen de wedstrijd te dicteren. Het leverde in het verloop van de 1e helft een aantal kansen op, waaronder één voor Wesley Dieleman die na 9 minuten in kansrijke positie de bal afgesnoept zag worden middels een sliding van een Kruiningen verdediger. Vervolgens duurde het tot de 25e minuut voordat Niek Luime de volgende kans kreeg. Een schot uit de draai ging voorlangs het doel van doelman Johnny Eggebeen. In de daaropvolgende tegenaanval viel het enige gevaarlijke moment in de 1e helft van de thuisploeg te noteren, maar verder dan een hoekschop kwam Kruiningen niet.
Na ruim een half uur wedstrijd werd de score geopend door Zaamslag. Een door Juriën Dam genomen hoekschop werd door Niek Luime met het hoofd doeltreffend afgerond, 0-1. En verdiende voorsprong gezien het wedstrijdbeeld. Nog voor rust werd een te korte terugspeelbal de thuisploeg fataal. Wesley Dieleman was er als de kippen bij door de trap van doelman Eggebeen te blokken, waarna de bal in het lege doel leek te rollen. Er was echter een laatste tikje van Niek Luime nodig om de inzet tot doelpunt te promoveren. Aangezien de thuisploeg er niets tegenover had kunnen stellen was de ruststand 0-2.
In de 2e helft werd vroeg druk gezet door Zaamslag, waardoor Kruiningen niet of nauwelijks uit haar verdedigende stellingen wist te komen. Na een uur spelen viel er een derde keer te juichen voor de Zaamslag aanhang. Een afstandschot van middenvelder Koen Post werd gelost door doelman Eggebeen, waarna Niek Luime attent reageerde en de 0-3 tegen de touwen schoot, waardoor de wedstrijd zo goed als beslist was.
Twintig minuten voor tijd deed Kruiningen iets terug door er 1-3 van te maken. Uit een vrije trap scoorde Thomas Paauwe na een scrimmage voor het doel. Ruim tien minuten voor tijd werd het 1-4. Een heerlijke aanval werd bekroond met een doelpunt van Niek Luime, na uitstekend samenspel met Juriën Dam. Het was het vierde doelpunt voor de Zaamslag spits en hij maakte vijf minuten voor tijd ook nog zijn vijfde van de wedstrijd en van dit seizoen. Nadat Michiel Leijte de bal had onderschept wist hij zijn ploeggenoot te bereiken met een mooie steekpass. De Zaamslag spits ging op de doelman af en werd onderuit getrokken, maar wist vallend de bal toch nog langs de Kruiningen doelman te schieten. Het slotakkoord was voor Kruiningen speler Mario Gjoka, die in de 90e minuut doelman Kevin Wissel verraste met een schot van circa twintig meter afstand, nadat het uitverdedigen niet verliep zoals de defensie dat voor ogen had. Daarmee werd de eindstand op 2-5 bepaald.
Volgende week staat het thuisduel tegen Lewedorpse Boys op het programma.