terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Ontluisterende nederlaag Zaamslag tegen Bevelanders

Zaamslag heeft geen vervolg kunnen geven aan de uitstekende seizoensopening van afgelopen zaterdag tegen Walcheren. In eigen huis werd een smadelijke 1-4 nederlaag geleden tegen Bevelanders. Na een dramatische 1e helft, waarin het maar liefst drie doelpunten om de oren kreeg, wist de ploeg zich in de 2e helft enigszins te herstellen. Echter het leed was geschied, Bevelanders bleef vrij gemakkelijk overeind en boekte uiteindelijk een meer dan verdiende 1-4 overwinning.
De ene week is de andere niet en zo is de ene wedstrijd de andere niet. Vorige week speelde Zaamslag een uitstekende wedstrijd en vandaag tegen Bevelanders deugde er werkelijk niets van. Op een regenachtig Sportpark ’t Durp trapten de bezoekers af nadat scheidsrechter A.C. van de Reijt uit Ritthem daarvoor toestemming had gegeven. En meteen was zichtbaar dat Bevelanders er brutaal bovenop klapte. Zo fel Zaamslag vorige week startte tegen Walcheren, zo fel was nu de start van Bevelanders en ze zouden dat volhouden tot aan de rust. Zaamslag kon er niets tegenover stellen. Alles wat fout kon gaan ging fout, tot aan het breed spelen naar elkaar. Veelvuldig werd de tegenstander bereikt in plaats van een ploeggenoot. Het was dan ook niet vreemd dat de gevaarlijke momenten zich voordeden voor het doel van Kevin Wissel. Na al een keer goed weg te zijn gekomen na te lichtzinnig ingrijpen van Koen Post kregen de bezoekers na 17 minuten loon naar werken. Een vrije trap werd in één keer binnen getrapt doordat de bal extra snelheid kreeg door de stuit op het natte veld. Bart de Bruine tekende voor de 0-1.
Zaamslag probeerde zich te herstellen, maar het was zo’n middag dat er niets aan te verhelpen leek, niet één kans werd er gecreëerd voor rust. De bezoekers bleven het spel spelen waar ze de eerste minuut mee waren begonnen en dat leverde resultaat op. Een kleine tien minuten voor het rustsignaal bleek Bajram Bajra over rechts te snel voor Ruben de Haas en de voorzet was vervolgens op maat voor de volledig vrijstaande Cahit Arslanlar, die de 0-2 tegen de touwen schoot. En daar zou het niet bij blijven, want in de toegevoegde tijd van de 1e helft werd balverlies geleden en mocht Bajram Bajra nog een keer hetzelfde kunstje vertonen als bij het tweede doelpunt. Weer werd Ruben de Haas eruit gelopen en er volgde een bijna identieke voorzet waaruit Cahit Arslanlar op nagenoeg identieke wijze de 0-3 scoorde. Daardoor stond er een nagenoeg onoverbrugbare 0-3 ruststand op het scorebord.
Tijd om te rusten kreeg de ploeg nauwelijks van trainer Dominique D’Hooge. Na amper negen minuten stonden ze alweer op het veld, na een donderpreek aangehoord te hebben. Dat leek te hebben geholpen, want onmiddellijk trok de ploeg ten aanval en al na twee minuten was het raak. Na een goede actie over de rechterflank van de ingevallen Jorin Missu werd Wesley Dieleman in staat gesteld de 1-3 binnen te schieten. Bevelanders zakte, gesteund door de comfortabele voorsprong, terug en liet Zaamslag komen. Daardoor was het een groot deel van de wedstrijd één richting verkeer, met af en toe levensgevaarlijke counters van de bezoekers. Halverwege de 2e helft kreeg Zaamslag een behoorlijke kans op de aansluitingstreffer, maar zowel Koen Post als Dennis van Passel wisten de doelman niet te verschalken. Kort daarop leek het duo Bajra-Arslanlar op weg om de wedstrijd definitief te beslissen. Het duo speelde het echter slecht uit en met vereende krachten wist de Zaamslag verdediging erger te voorkomen. In het laatste kwartier volgden nog enkele gevaarlijke counters, maar ook die leverden niets op voor de bezoekers en omdat ook Zaamslag niets wist te forceren bleef de 1-3 op het scorebord staan tot diep in de extra tijd toen Bevelanders weer een counter plaatste. Het zou de laatste counter in de wedstrijd worden, maar tegelijkertijd ook een dodelijke. Bajram Bajra leek op weg naar de allesbeslissende 1-4 toen hij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Jorin Missu. Scheidsrechter van de Reijt wees gedecideerd naar de stip. Diezelfde Bajra eiste de bal op en schoot hard en zuiver de 1-4 eindstand tegen de touwen. Een ontluisterende eindstand en een zeer teleurstellend optreden van Zaamslag kant.