terug naar het overzicht
Foto's: Rein Boeije

Zaamslag start competitie met overtuigende zege op Walcheren

Zaamslag heeft bij de ouverture van het seizoen 2017-2018 meteen voor een verrassing gezorgd. Op Sportcomplex Bonedijke in Vlissingen werd Walcheren met 0-3 verslagen.
Zeker in de 1e helft was de ploeg van trainer Dominique D’Hooge superieur. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stoffel Schipper zat de ploeg er kort op. Er werd vroeg druk gezet, zodat de thuisploeg, die toch gezien wordt als één van de titelkandidaten in 3A, niet aan voetballen toe kwam. Het vroegtijdig vastzetten van de tegenstander leverde al vroeg in de wedstrijd een 0-1 voorsprong op door een doelpunt van Dennis van Passel. Nog binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld door Michiel Leijte, die vanaf elf meter mocht aanleggen nadat verdediger Steven Struik zich had vergrepen aan Niek Luime. Deze stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan en daarmee mocht de thuisploeg allerminst klagen. Als onze groen-witten iets zorgvuldiger waren omgesprongen met de gecreëerde kansen had het halverwege wedstrijd voor hetzelfde geld 0-4 kunnen staan.
De thuisploeg besefte dat er iets moest gebeuren en ging in het tweede bedrijf gedreven van start. Het leverde in korte tijd een drietal kansen op. Direct na rust verdween een schot rakelings naast het doel en enkele minuten later trof de Walcherse ploeg de paal. Dichterbij een doelpunt zou de ploeg niet meer komen, want nadat ook de derde mogelijkheid (inzet gevaarlijk voorlangs het doel) onbenut werd gelaten, was het verweer van de geelhemden gebroken. De vroeg in de wedstrijd verkregen voorsprong werd geconsolideerd gedurende de 2e helft en in de 83e minuut zelfs nog verder uitgebouwd. Juriën Dam mocht vanaf circa 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Deze keer moest de Walcheren doelman het antwoord schuldig blijven. De perfect genomen vrije trap verdween in de winkelhaak en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Volgende week mag de ploeg proberen dit te evenaren in de thuiswedstrijd tegen Bevelanders.