Optocht Assenede
De Carnavals optocht in Assenede is mede door de deelname van Zeeuws Vlaamse groepen een kleurrijk succes geworden. De zon scheen volop en heel wat belangstellenden bleven nog heel wat uurtjes rond de kerk in de cafés en op de kermis hangen.
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel wint met 3-2 van MZC'11
Zaterdag 17 februari 2018 speelde FC Axel de inhaalwedstrijd tegen MZC'11 uit Zierikzee. Beide ploegen speelden deze wedstrijd met de nodige invallers. FC Axel miste o.a.David Destorme (vakantie) en Bart Rijckaert (geblesseerd). FC Axel trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe en na een kwartier spelen leverde dit, na een prachtige aanval, een doelpunt op door Stijn Verstraeten, 1-0. MZC'11 verzette de bakens en drong FC Axel op eigen helft terug. Veel gevaar leverde dit echter niet op, echter in de 43e minuut was het wel raak. De behendige Rick Bevelander speelde met enkele technische hoogstandjes de FC Axel verdediging uit en liet doelman Sjef van der Kinderen kansloos, 1-1. Na de rust nam FC Axel ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Optocht Heist
Zonder de deelname van de diverse West Zeeuws Vlaamse groepen en wagens zou de carnavalsstoet in Heist zeker een stuk minder gekleurd zijn. Het grote aantal deelnemers en het overwegend droge weer, maakte er weer een prachtige editie van.
lees verder en bekijk alle foto’s
Optocht in Aardenburg groot succes
De 43e optocht in Uulehat is weer een hoogtepunt geworden. Het zonnetje scheen volop en het publiek is in grote getale komen kijken.
lees verder en bekijk alle foto’s
optocht Vogelwaarde
diverse foto's gemaakt tijdens de optocht in Vogelwaarde 10 februari 2018
lees verder en bekijk alle foto’s
Carnavalsoptocht Vogelpiek Vogelwaarde 2018
De kop is er weer af met de stoet in Vogelwaarde, onder een stralende zon en grootte belangstelling van het publiek trokken de kleurrijke figuren door de straten van Vogelwaarde.
lees verder en bekijk alle foto’s
Jean Kamps exposeert in Museum Het Warenhuis
Onder de titel "Jean Kamps, het verhaal" organiseert Museum Het Warenhuis te Axel een expositie van werk van de schilder/beeldhouwer Jean Kamps.
In het jaar waarin hij hoopt 80 te worden is het tijd om een overzicht te geven van de veelzijdigheid van zijn werk als beeldend kunstenaar: achter-glas-schilderijen, waaronder de Vincent van Gogh-serie en het Oude Testament, tekeningen, beelden in steen, brons en keramiek.
Jean Kamps, afkomstig uit het Limburgse Ransdaal maar sinds 1978 woonachtig in Koewacht, geniet internationale bekendheid met zijn achterglasschilderingen. Hij exposeerde o.a. in Parijs, Rome, Amsterdam, Hamburg en Dallas en werd voor zijn werk diverse malen onderscheiden.
Vrijdag 2 februari jl. werd de tentoonstelling onder grote belangstelling officieel ...
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel wint van DBGC
Zaterdag 3 februari 2018 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen DBGC uit Oude Tonge. Nadat pupil van de week Liam Freijzer de bal in het doel van DBGC had geschoten begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter De Jong aan de wedstrijd. Na het verlies van vorige week bij Zwaluwe was FC Axel gebrand op de overwinning. Gedurende de eerste helft was FC Axel overduidelijk de bovenliggende partij en was voortdurend op de helft van DBGC te vinden. Met name de terugkeer van David Destorme was goed te merken in de voorhoede van FC Axel. In de 17e minuut kwam FC Axel op een 1-0 voorsprong door een schitterend doelpunt van Roy van Ham. FC Axel kreeg nog diverse kansen ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Commissaris VDK en burgemeester Sluis in de polonaise!
Commissaris van de Koning Han Polman en Burgemeester van Sluis Marga Vermue waren zaterdag te gast bij ACS de Nachtuuln in Aardenburg. Ze kregen naast ludieke optredens een video en foto-overzicht van alle voorbereidingen van de vele vrijwilligers, die er voor zorgen dat carnaval in Uulehat o.l.v. Bram I weer een groot succes zal worden. De stemming zat er goed in en beiden sloten gewillig aan in de polonaise. Ze hopen dan ook volgend jaar aanwezig te kunnen zijn op het 44-jarig jubileum van de Aardenburgse carnavalsvereniging.
lees verder en bekijk alle foto’s
Havisten Zwin college in discussie met Burgemeester Sluis
Het fictieve bedrag dat de leerlingen mochten besteden aan een zelf bedachte bestemming komt wat hen betreft ten goede aan jonge statushouders uit de gemeente Sluis. ,,Deze jonge mensen moeten nu naar Terneuzen, omdat ze het Nederlands nog niet zo goed beheersen. Het zou veel beter zijn, dat ze gewoon bij ons op school terecht konden. Zo leren we elkaar beter kennen en en dat help mee aan een goede integratie". Een ander idee, dat het niet haalde, maar wel erg spectaculair zou zijn, was een soort skilift / kabelbaan over de Westerschelde om 'aan de overkant' naar school te kunnen gaan. ,,Zo zijn we niet afhankelijk van de van de boot!".
lees verder en bekijk alle foto’s
Nachtuuln 'inspecteren' Carnavalswagens
Een delegatie van ACS de Nachtuuln uit Aardenburg ging een week voor carnaval langs de grote 'binnenwagens' om de vorderingen te volgen. Na afloop was er een gezellig waohenbouwersbal bij 's Lands Welvaren. Komende zaterdag zijn de wagens in volle glorie te bewonderen tijdens de leutigste optocht van Zeeland!
lees verder en bekijk alle foto’s
Kloveniersdoelen te Middelburg in het licht!
De Kloveniersdoelen in Middelburg krijgt in de avonden een unieke uitstraling door een op maat gemaakt lichtontwerp van NEW URBAN VIEW.
Het gehele lichtontwerp word gerealiseerd door gebruik te maken van energie zuinige LED armaturen die dit prachtige monument, op de donkere momenten van de dag, van een verhoogde belevingswaarde gaan voorzien.

Start realisatie : 1-2-2018
Oplevering: begin maart 2018

De afbeelding geeft een eerste impressie van het nog uit te voeren lichtontwerp.

interesse in gerelateerde projecten?
Neem gerust contact met ons op:

NEW URBAN VIEW
Jeroen Jans
jeroen@newurbanview.com
0622807539...
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel morst punten bij Zwaluwe
Zaterdag 27 januari 2018 speelde FC Axel de eerste competitiewedstrijd na de winterstop uit tegen Zwaluwe. Op sportpark "De Kwarrehoek" was het voor beide teams moeilijk voetballen; er stond een harde wind dwars over het volledig open liggende kunstgrasveld. Van goed voetbal was dan ook nauwelijks sprake. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af waardoor er, op enkele waterkansjes na, weinig gevaar voor de beide doelen was. In de 24e minuut zag Zwaluwe kans door Maurice Sprangers vanuit het niets op 1-0 te komen. Hij pikte de bal net over de middellijn op en schoot een hoge bal op het FC Axel doel. De iets voor zijn doel staande en compleet verraste Sjef van der Kinderen zag de ...
lees verder en bekijk alle foto’s
1 jaar geleden, kijk je nog even mee terug ?
22 januari 2017, ijspret op vele plassen in Zeeland. Zo ook op de de Put van Emmery in Axel.
Kijk je nog even mee terug ?
lees verder en bekijk alle foto’s
Domino door storm
Een storm met windsnelheden van boven de 100 km/h zorgde ervoor dat deze bomen in Axel als dominostenen omvielen.
lees verder en bekijk alle foto’s
HSV Hoek - vv G.O.E.S eindigt in 2-2
''Een pittige wedstrijd met derby-achtig karakter", omschreef een insider van Goes de wedstrijd. Beide partijen hadden de vriendschappelijke wedstrijd graag gewonnen en daar werd flink om gestreden. Onder het publiek waren Salar en Annika Azimi. Deze Aardenburgse zakenman en miljonair bezoekt regelmatig voetbalwedstrijden zoals in Breda en Dordrecht, maar is ook al vaker in Hoek gesignaleerd. De doelpunten voor Goes werden gescoord door Remon de Vlieger en Ray Kroon. Voor de thuisploeg wisten Dauwe Zeegers en Yoshi Verbruggen de bal in het net van de tegenstander te drukken.
lees verder en bekijk alle foto’s
Winterfestijn Eede druk bezocht
De kerk in Eede werd gisteren omgetoverd tot een gezellige ruimte om het winterfestijn te houden. Na de lampionnenoptocht konden de naar schatting ruim 150 aanwezigen volop genieten bij o.a. het druppelkot, terras, oliebollenkraam en voor de kleintjes konden aan de slag in de knutselhoek...
lees verder en bekijk alle foto’s
schuurbal Aardenburg kiest jeugdraad.
De jeugd kon vrijdag zijn lol niet op in de Gymzaal van Aardenburg. ACS de Nachtuuln had voor de kinderen een mooi programma waarbij ze zelf een actieve rol konden spelen. Tijdens de middag werden de jeugdprins en jeugdprinses bekend gemaakt, die door middel van spelletjes hun plaats wisten te bemachtigen.
lees verder en bekijk alle foto’s