Oostende voor Anker
Tot en met zondag 28 mei vindt in het evenement 'Oostende voor Anker' plaats. Met maar liefst 140 schepen (waaronder enkele historische sleepboten uit Terneuzen) en tal van kramen en optredens is dit een van de meest authentieke maritiem festival van de Noordzee. info: www.oostendevooranker.be
lees verder
Zeeuwse steun aan NAC
Het wordt morgen spannend in Nijmegen bij de wedstrijd NEC-NAC. Voor Salar Azimi van hotel de Elderschans in Aardenburg kan de uitslag betekenen, dat hij 110,000 euro over kan maken op de rekening van NAC, als ze zich plaatsen voor de eredivisie. Afgelopen donderdag was hij bij de thuiswedstrijd en TV ploegen wachtten hem op zoals FOX Sports, NCRV/ KRO... ZieZeeland was er bij!
lees verder
Streekdracht met een knipoog
Tijdens Hemelvaartsdag organiseerde de werkgroep SMEK een ludieke modeshow op de Markt in Axel voor het voormalig stadhuis. Met medewerking van Dieuwertje Gillisen (presentatie), balletschool Petrella Lion en de Axelse Streekdrachtengroep werd streekdrachtkleding getoond in originele staat en aangevuld met bestaande en zelfgemaakte kleding en accessoires als een eigentijdse knipoog. Er waren twee voorstellingen (13.00 uur en 14.30 uur) die veel belangstelling trokken. De werkgroep SMEK bezint zich weer al op een volgend evenement.
lees verder
Vliegerfeest Cadzand
Het vliegerfeest in Cadzand-Bad is mede door het prachtig weer prima verlopen. Met een rustig windje van net geen 3 Bf wisten de deelnemers ook de enorme grote vliegers de lucht in te krijgen. Een feest voor jong en oud!
lees verder
Voetbaltoernooi F.C. Axel
Hemelvaartsdag, 25 Mei 2017. In het zonovergoten Axel is van alles te doen, oldtimers in het centrum, foto's en tekeningen zijn op diverse locaties te zien, kraampjes in de Noordstraat en omgeving, bij de PKN kerk is het druk, paarden op het concoursterrein, en voor de voetbalminnende jeugd heeft
F.C. Axel een toernooi georganiseerd, en reken maar dat het druk is met voetballertjes en hun trainers, moeders, vaders, oma's en opa's. Veel aanmoedigende adviezen moeten de spelers en speelsters aanhoren. Diverse clubs uit de regio en uit Belgie laten zien wat ze kunnen op de groene mat. Korte wedstrijdjes waarin felle duels worden uitgevochten en ook met penalty schieten valt eer te behalen. Met de complete groep wordt ...
lees verder
Huiskamerconcerten Cadzand
De huiskamerconcerten in Cadzand dorp trokken zondag heel wat bezoekers. Het mooie weer lokte zelfs heel wat optredens de huiskamers uit naar de tuin.
lees verder
1e Brocantemarkt Aardenburg succes!
Voor de eerste keer organiseerde Aardenburg Amuseert een brocantemarkt op het Kaaiplein en dat was een schot in de roos. Het prachtige weer had heel wat belangstellenden naar Aardenburg gelokt.
lees verder
Juniorendriedaagse Axel - Etappe Sluiskil - Sluiskil
De avondetappe van Zaterdag vindt de laatste jaren plaats vanuit Sluiskil.
Om een plaatsje vooraan te bemachtigen gaan de renners bijtijds naar de start en dan is het lang wachten.
De voorste startrij is gereserveerd voor de mannen die een trui veroverd hebben.
Burgemeester Lonink is uitgenodigd om het startschot te geven.
Deze etappe wordt gewonnen door de Welshman Rhys Britton.
Onmiddellijk na de start van de junioren, gaat er nog een ploegje oud-renners van start voor een nostalgiekoers, georganiseerd door ex-prof Davy Dubbeldam uit Sluiskil die zijn oude fietsvrienden heeft opgetrommeld.
lees verder
Tijdrit Juniorendriedaagse Axel Zaterdagmorgen 20 Mei 2017
De tijdrit vindt plaats op het terrein van de Motorcross club.
De KNWU jury staat klaar om de renners op de motor te volgen en EHBO Koewacht is ook paraat.
Het rennerskwartier wordt bevolkt door de ploegen die hier hun tenten hebben opgeslagen. Fietsen worden geprepareerd, renners rijden zich warm op de rollen en wachten tot ze met hun tijdritfiets naar de start kunnen vertrekken.
Daar worden de fietsen eerst gecontroleerd of ze voldoen aan de voorwaarden. Een te groot verzet mag bijvoorbeeld niet.
Deze controle vindt ook weer plaats onder toeziend oog van de KNWU officials. Als dat gebeurd is moeten de renners wachten tot ze op het startpodium mogen. Bij ...
lees verder
FC Axel speelt gelijk tegen GJS
Zaterdag 20 mei 2017 speelde FC Axel de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klas tegen GJS uit Gorinchem. De eerste helft was er een licht veldoverwicht voor GJS, hetgeen in de 27e minuut resulteerde in een doelpunt van Joost Haggenburg, 0-1. FC Axel kreeg wel enkele kansen maar tot een doelpunt kwam het niet. Bij rust was de stand 0-1.
In de tweede helft speelde FC Axel feller en aanvallender. Na diverse goede kansen lukte het echter niet om de stand weer in evenwicht te brengen. In de 57e minuut was het David Destorme die uit een goed opgezette aanval de gelijkmaker liet aantekenen, 1-1. In het verdere verloop van de tweede helft ...
lees verder
START en FINISH SPIE Internationale Junioren Driedaagse 2017

Foto's Co van Meurs, Ezio Agosti, Gianni Agosti
Video Ezio Agosti

De 36e editie van de SPIE Internationale Junioren driedaagse wordt dit jaar op 19, 20 en 21 mei verreden. De organisatie is, naast de vele sponsoren, overheidsinstanties en de vele vrijwilligers, die dit evenement mogelijk maken, ook verheugd met de vele inschrijvingen voor deze prachtige U.C.I. juniorenwedstrijd, verdeeld over 3 etappes en een tijdrit. Tevens de enigste wedstrijd in Nederland voor deze categorie renners in de leeftijd van 17 en 18 jaar, waarbij de renners kennismaken met de Zeeuws Vlaamse wind en kasseien, het waaierrijden, een race tegen de klok en als afsluiter de koninginnenrit in de Vlaamse Ardennen.

De SPIE Internationale ...

lees verder
Mini-Roparun Terneuzen 2017

De Roparun is een estafetteloop voor 8 lopers van Parijs of Hamburg naar Rotterdam.
Deze run wordt gelopen om geld in te zamelen om het leven van kankerpatiënten zo dragelijk mogelijk te maken. Terwijl KWF zich vooral richt op onderzoek en genezing van kanker, richt Stichting Roparun zich vooral op kwaliteit van het leven van kankerpatiënten.
In West- Zeeuws Vlaanderen wonen verschillende deelnemers aan de Roparun, die deel uitmaken van een (deels) Zeeuws Roparun team. In 2013 heeft het team van de Cegelecrunners ( nu actemiunmrunners) de eerste Mini-roparun met een tiental basisscholen door West Zeeuws-Vlaanderen georganiseerd. In 2014 heeft het team van de Koninklijke Marechaussee 200 jaar dit initiatief voort gezet en uitgebreid. ...

lees verder
Laat de zomer maar komen, deze skimboarders zijn er klaar voor
Skimboarden is een watersport waarbij men zich met een plank (een skimboard) over het water verplaatst. Het is mogelijk deze sport te beoefenen op een dunne laag water (flatland skimboarden) en op golven (waveskimboarden). Een goede skimboarder kan zijn plank richting een golf gooien, erop springen en de hele golf uitrijden tot aan het strand zoals bij golfsurfen. Skimboarden heeft een rijke geschiedenis. Wat ongeveer 80 jaar geleden begon op ronde houten boards in Laguna Beach, Californië, Verenigde Staten is nu een zeer competitieve watersport.

tekst Wikipedia
lees verder
Zaamslag kan in laatste wedstrijd degradatie niet meer ontlopen
Het is een feit, Zaamslag is officieel gedegradeerd naar de 3e klasse. Na een periode van maar liefst 15 seizoenen komt er een eind aan een tijdperk waarin de dorpsclub uitkwam op 2e klasse niveau met tussendoor uitstapjes naar de 1e klasse (5 seizoenen). Dat mag een uitstekende prestatie genoemd worden. Aan het begin van dit seizoen hield iedereen rekening met een plek in de subtop of bovenin het rechterrijtje, maar niet met een plek in de gevarenzone, wat nu dus het geval is. Zaamslag heeft uiteindelijk toch een teleurstellend seizoen achter de rug, waarin het nagenoeg heel het seizoen ver onderaan heeft gebungeld. Ondanks de tegenvallende resultaten was er lang de hoopdat het toch nog goed zou komen, maar ...
lees verder
openingsweekend jachthaven Cadzand Maritiem

De jachthaven in Cadzand is zaterdag 13 mei op spectaculaire wijze geopend. Bezoekers kunnen evenals zondag 14 mei gratis meevaren met zeilboten, RIB's, Wavekarts en SUPen.

lees verder
FC Axel wint van Serooskerke en pakt periodetitel
Zaterdag 13 mei 2017 speelde FC Axel de thuiswedstrijd en tevens laatste competitiewedstrijd tegen Serooskerke, de ploeg van trainer Cees Houtepen die volgend seizoen naar FC Axel komt. Bij winst pakt FC Axel de periodetitel en speelt nacompetitie voor promotie. In feite was de periodetitel voor Bruse Boys maar in verband met het feit dat Bruse Boys kampioen is geworden gaat de periode titel naar het volgende team in de rangschikking voor de periode. Bij een gelijk spel zou Serooskerke periodekampioen worden vanwege een beter doelsaldo. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van Reijt begonnen beide teams aan de wedstrijd. In de eerste helft was FC Axel de bovenliggende partij maar had duidelijk moeite met scoren. Bij rust was de stand ...
lees verder
Mini Roparun
Alvast een selectie van de foto’s van de Mini Roparun. De rest volgt spoedig via de facebook pagina van Mini Roparun Zeeuws Vlaanderen. Ruim 15.000 euro liepen de deelnemende teams aan de MiniRoparun in West-Zeeuws Vlaanderen bij elkaar voor de stichting Roparun. 60 teams, van basisscholen en het Zwin College, hebben deelgenomen. Lisanne Spaander was de gehele dag aanwezig en zong uiteraard haar prachtige liedje ‘Vechtersbaas' over haar strijd tegen kanker.
lees verder
Damme Puur Natuur
Zaterdag 6 mei was de Jaarlijkse lammetjesdag in Damme. Naast uiteraard schapen en lammetjes waren er tal van natuurverenigingen aanwezig om het publiek te informeren. De jeugd kon er knuffelen met de lammetjes, maar ook vilten, insectenhotels maken, schilderen, tekenen, waskaarsen maken enz.
lees verder