Zaamslag laat punten achter in Nieuwdorp
Na drie opeenvolgende overwinningen is Zaamslag er niet in geslaagd om opnieuw te winnen. In en tegen Nieuwdorp trok de thuisploeg met minimaal verschil de winst over de streep.
In een slechte wedstrijd met heel weinig hoogtepunten was de thuisploeg de minst slechte ploeg. Al in de 8e minuut kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Jean-Paul van As. In het vervolg van de wedstrijd ging er heel veel fout, waardoor het een rommelige wedstrijd werd die nauwelijks het aanzien waard was. Op een gevaarlijk schot van Koen Post na, wist Zaamslag geen kans te creëren. Nieuwdorp kreeg kort voor rust nog een mogelijkheid, maar die werd door doelman Kevin Wissel verijdeld.
In de ...
lees verder
FC Axel wint van De Meeuwen, David Destorme maakt het verschil
Zaterdag 18 februari 2017 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen De Meeuwen. FC Axel miste de vaste basis spelers Bart Rijckaert en Angelo Plasschaert, beiden waren geschorst. Nadat pupil van de week Lorenzo Ricciardi de score had geopend begonnen beide teams na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Simonse aan de wedstrijd.
In de eerste helft was er sprake van een licht veldoverwicht voor FC Axel, dat de meeste kansen kreeg maar niet tot scoren kwam. Bij rust was de stand dan ook nog 0-0.
In de derde minuut van de tweede helft kwam De Meeuwen door een fout in de verdediging van FC Axel op voorsprong door een doelpunt van Menno de Nooijer. FC ...
lees verder
Zwin leerlingen zoeken bestemming voor 10 mille
De leerlingen van het Zwin college in Oostburg weten wel raad met de 10 mille, die 'geoormerkt' is voor de jeugd in de gemeente Sluis. De scholierengemeenteraad vond plaats in het stadhuis van Sluis en in kleine groepjes werd onder begeleiding van verschillende raadsleden en fractieassistenten voorstellen uitgewerkt. De bestemming ging voornamelijk in de richting van busvervoer, onderwijs, drugspreventie, sportevenementen en organiseren van feesten. ,,Ieder weekend een groot feest hoeft nu ook weer niet, maar als je ziet wat bijvoorbeeld de Meerminnefeesten teweeg brengt onder de jeugd, dan is er wel een behoefte…”, zegt een van de leerlingen tijdens de voorbereidende gesprekken. Algemeen werd wel gedacht aan allerlei initiatieven om het voor de jeugd aantrekkelijker te maken om in de ...
lees verder
Presentatie Jos Feron Lady Force
Zaterdag 11 februari is het Zeeuwse dames wielerteam ‘Jos Feron LADY Force’ voorgesteld aan de sponsoren en de pers. De presentatie vond plaats in het gebouw van Dethon Terneuzen en werd zeer goed bezocht. Vooraf aan de voorstelling van het damesteam werd eerst volop aandacht besteed aan de renners van WV Zeeuws Vlaanderen en de ID renners. De uitgebreide interviews waren in de enthousiaste handen van wielerverslaggever Piet Eversdijk.
lees verder
Toppers laten zich zien bij Vestingcross in Hulst

De organisatie van de Vestingcross in Hulst kon in eerste instantie alleen maar dromen en hopen van een sterk deelnemersveld.

Dat alle toppers bij deze eerste editie van de Vestingcross in Hulst er waren wil genoeg zeggen. Een glooiend en spectaculair parcours bracht spektakel voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers jong en oud kwamen massaal naar Hulst.

Mathieu van der Poel bij de mannen en Sanne Cant bij de vrouwen waren de sterkste in hun klasse.

lees verder
Wit vanuit de lucht

11-02-2017, Zeeland kleuren wit.

Een sneeuwzone die over de provincie trekt geeft een winterse sfeer.

lees verder
Rust

De kreek in Axel in rust. Een lichte vorst en bijna windstil het water kabbelt rustig en lijkt zo wel een spiegel, die ene wolk weerspiegelt in het water.

Opbouwen Vestingcross Hulst

Woensdag 1 februari is men begonnen met het opbouwen van het parcours van de eerste editie van de Vestingcross Hulst. Deze serie geeft een impressie van de werkzaamheden die tot nu toe werden verricht bij het opbouwen van het parcours. Zondag 12 februari wordt de cross verreden.

lees verder
Je eigen gemaakte Betekoppen vlag maken!

Foto's: Angelique Bevelander

Dat kan, de afgelopen weken hebben bijna 80 kinderen hun eigen Betekoppenvlag versierd.
Met de kleuren blauw en geel zijn er talloze verschillende creaties gemaakt. In het kader van de Naschoolse activiteiten in Sas van Gent, georganiseerd door Angelique van kinderopvang Zeeuws Vlaanderen met hulp van een aantal vrijwillige ouders en onder toezicht van Prins Benito en Jeugdprins Joep.
Donderdag 23 februari komt de jury van omwonende ouderen bijeen voor n moeilijke taak. Vrijdag 24 februari is tijdens het schoolcarnavalsfeest de uitreiking van de prijzen door Prins Benito.
De vlaggen gaan dan mee naar huis en komen hopelijk voor de sasse ramen te hangen.

lees verder
Grijs en grauw

Veel kleur zat er vandaag ( 07-02-2017 ) niet in. Een rondje door de polder leverde toch deze mooie plaatjes op.

lees verder
fort Rammekens
fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa.

Het fort ligt aan de rand van een uitgestrekt natuurgebied, dat met zijn kreken, bossen, schorren en duinen uitnodigt tot wandelen en genieten. In het gebied ligt ook een deel van de door de Fransen aangelegde verdedigingsgordel rond het fort, het zgn. kroonwerk.

Tekst: fortrammekens.nl
Zaamslag zet voor de winterstop ingeslagen weg voort
Na een lange winterstop heeft Zaamslag haar eerste wedstrijd in winst omgezet. Koploper Klundert werd op Sportpark ’t Durp met 2-1 verslagen. Daarmee gaat de ploeg verder op de in december ingeslagen weg, toen de eerste competitiehelft werd afgesloten met twee overwinningen op rij. Nu was het Brabantse Klundert het slachtoffer van de dadendrang van Zaamslag. In de 1e helft zag het daar allerminst naar uit. De bezoekers hadden veruit het beste van het spel en waren zeer gevaarlijk voor het doel, maar een aantal fraaie reddingen van doelman Guido Vinke en enige hulp van het houtwerk stonden een doelpunt in de weg, waardoor Zaamslag in de wedstrijd bleef. Vijf minuten voor rust wist Zaamslag zelfs op voorsprong te komen ...
lees verder
David Destorme wijst FC Axel de weg

Zaterdag 4 februari 2017 speelde FC Axel de eerste competitiewedstrijd na de winterstop uit tegen Oostkapelle op Sportpark Duinhelm. FC Axel verloor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop en staat op de 5e plaats met 20 punten in de stand van de 2e klasse E van het zaterdag amateurvoetbal. Oostkapelle daarentegen staat op de 8e plaats in de rangschikking met 18 punten. Slechts een gering verschil en beide teams lijken dan ook aan elkaar gewaagd. FC Axel wil aansluiting krijgen met de "koplopers" en was er dus alles aan gelegen om 3 punten mee naar huis te nemen. Bij FC Axel speelde spits David Destorme (ex-profvoetballer bij FCV Dender, KV Mechelen en Beveren) zijn eerste competitiewedstrijd voor de club ...

lees verder
De hoogte in
Axel - Zeeland anno 2017
Tijd voor een beetje kleur

Na dagen van grijs en donker weer, is het weer tijd voor een beetje kleur in de lucht.

Leerlingen van Mavo 2 fotograferen landschappen
Leerlingen van het Zeldenrust-Steelantcollege kregen voor het vak Kunstverdieping Fotografie de opdracht mee " fotografie landschappen ". Na het fotograferen konden de leerlingen de foto's nog bewerken en werden ze doorgestuurd naar ZieZeeland
lees verder
VIDEO - Schaatsen op de Put van Emmery
Volgens de kenners was het precies 4 jaar geleden dat er voor het laatst werdt geschaatst op de Put van Emmery in Axel.

Dezelfde kenners spraken gisteren ( 22-01-2017) over een goed stukje ijs met hier een daar een krakje, want goed ijs kraakt.
VIDEO - 't ken nog net
Hier en daar wat water en een krakje maar 't ken nog net.

ZieZeeland maakte in Axel en Sluiskil beelden van jong en oud op de schaats.