terug naar het overzicht

Koning opent nieuw veiligheidscentrum Dow Terneuzen

Met de opening van het hypermoderne veiligheidscentrum voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India (EMEAI) gaf Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het startsein voor het symposium 50 jaar Dow in Terneuzen. Met de nieuwe infrastructuur in het veiligheidscentrum en de bijbehorende opleiding en training van de mensen is Dow klaar voor de toekomst. Een toekomst met meer transporten naar onder meer Afrika. Met de faciliteiten in het veiligheidscentrum vervult Dow een voortrekkersrol op het gebied van veiligheidsbeheersing in Zeeland en daarbuiten.

Bijzondere bijkomstigheid is dat Prins Bernard in 1965 de opening verzorgde van Dow Terneuzen. De Koning woonde na de opening ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van Dow Terneuzen een jubileumsymposium bij. Veel van Dow’s klanten in de Benelux waren daarbij aanwezig. Tijdens het symposium werd onder het motto ‘We are Tomorrow’ vooral vooruitgekeken onder leiding van futurist Thomas Frey. Dow loopt al jaren voorop als het gaat om duurzaamheid en heeft zichzelf op dat vlak grote ambities gesteld richting 2025. Een van de ambities is een duurzame samenleving te realiseren in nieuwe vormen van publiek-private samenwerking.

Andrew Liveris (CEO Dow Chemical), Paul Polman (CEO Unilever) en Thomas Frey gingen tijdens het congres in debat over megatrends in de wereld. In 2030 zullen er ruim 8,3 miljard mensen op aarde zijn. Dat betekent dat er 50% eten, 45% meer energie, 30% meer water nodig is terwijl tegelijkertijd de uitstoot van schadelijke stoffen met 40% moet worden gereduceerd. Bij Dow geloven we dat de combinatie van chemie en innovatie nieuwe manieren tot stand brengt om de wereldwijde uitdagingen aan te gaan.