Zaamslag heeft geen problemen met VC Vlissingen
Op het sportpark aan de Irislaan in Vlissingen beleefde Zaamslag een makkelijke middag. Na een aanvankelijk afwachtende openingsfase werd de druk opgevoerd en pakte de ploeg van trainer Dominique D’Hooge het initiatief en daarmee een overwicht. Dat leverde kansen op waaruit voor rust twee keer werd gescoord. De ploeg kwam vervolgens geen moment in de problemen, ook niet na rust toen het ver onder het niveau van de 1e helft presteerde.

Het uiterst sportieve duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter A.J. Schot uit Tholen, werd op gang gebracht door de thuisploeg. Na een afwachtend begin van de zijde van Zaamslag ontstond al na 5 minuten een eerste mogelijkheid. Niek Luime werd de kans geboden ...
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel speelt gelijk tegen Oostkapelle
Zaterdag 21 oktober 2017 speelde FC Axel de uitwedstrijd tegen Oostkapelle op een zonnig maar winderig sportpark Duinhelm. Beide teams stonden in de rangschikking op plaats 4 en 5 met 7 punten uit 4 wedstrijden waarbij Oostkapelle een gunstiger doelsaldo had. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van de Reijt begonnen de beide teams aan de wedstrijd. In de eerste helft was Oostkapelle duidelijk de bovenliggende partij en in de 16e minuut kwam Oostkapelle op voorsprong door een schitterend doelpunt van Jochem Hazelaar. Bij FC Axel draaide het niet goed en in de 20e minuut moest aanvoerder Bart Rijckaert de wedstrijd verlaten in verband met een blessure. Hij werd vervangen door de jeugdige Brian Vervaet die overigens een verdienstelijke wedstrijd speelde. ...
lees verder en bekijk alle foto’s
mosseldag Breskens zonovergoten succes
Mossels en oesters smaken aan de Zeeuwse kust het best en vooral in Breskens. De mosseldag was dan ook weer volop feest voor jong en oud in een zonovergoten Breskens en dan half oktober!
lees verder en bekijk alle foto’s
Vliegerfeest Cadzand-Bad
Het laatste vliegerfeest van dit seizoen is een zonnig feest geworden. Het weer was zomers mooi en de opkomst van het publiek was enorm. De beelden spreken voor zich. ZieZeeland zag ze vliegen!
lees verder en bekijk alle foto’s
Dichter Tijs van Bragt uit Groede ontvangt Blinckaertprijs.
In De Drie Koningen te Groede ontving dichter Tijs van Bragt deze twee jaarlijkse grensoverschrijdende cultuurprijs, die door de serviceclub Marnixring werd uitgereikt. De muzikale omlijsting was in handen van mannenkoor St. Davids Minstrels.
lees verder en bekijk alle foto’s
Zomerse mountainbike rit

TC Avanti organiseerde vandaag ( zondag 15-10-2017 ) zijn jaarlijkse mountainbike rit, gestart werdt er vanaf de voetbalkantine van FC Axel. Met temperaturen van boven de 20 graden was het aangenaam vertoeven in de bossen van Axel, Heikant, Sint Jansteen en Clinge. Ruim 500 rijders kwamen op deze editie af.

lees verder en bekijk alle foto’s
Zaamslag te sterk voor Lewedorpse Boys
De eerste thuiszege van Zaamslag is een feit. Op Sportpark ’t Durp was Zaamslag gastheer van Lewedorpse Boys. In deze vierde competitieronde bleken de bezoekers een maatje te klein voor de thuisploeg. Na een te magere 1-0 voorsprong bij rust werd uiteindelijk een 3-0 overwinning geboekt.
Nadat één minuut stilte in acht was genomen ter nagedachtenis aan het plotseling overlijden van Eddy van der Hooft, vader van ploeggenoot Yannick, mocht Zaamslag aftrappen van scheidsrechter Kenson uit Kloetinge. Het was een nerveuze start met rommelig voetbal, veelal omdat de bezoekers met veel strijd en inzet het spel van Zaamslag ontregelden. De ploeg had het er in het eerste kwartier knap lastig mee, maar kwam daarna meer en meer aan ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Brandweer Aardenburg werft spectaculair vrijwilligers
Brandweer Aardenburg heeft dringend nieuwe vrijwilligers nodig om het korps op sterkte te houden. Enkele honderden bezoekers bezochten het Kaaiplein om de demonstraties al dan niet actief bij te wonen.
lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel speelt gelijk tegen Serooskerke
Zaterdag 14 oktober 2017 speelde FC Axel in een zonovergoten sportpark aan Sportlaan de thuiswedstrijd tegen Serooskerke. Saillant detail is dat Serooskerke vorig jaar nog werd getraind door de huidige trainer van FC Axel, Cees Houtepen. Pupil van de week Jonovio Hamelink passeerde behendig doelman Jordi Suurmond en dat was meteen het enige wapenfeit van de middag. Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter M. de Zwarte begonnen beide teams aan de wedstrijd. FC Axel was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, creëerde tal van kansen, maar doelpunten bleven uit. In de 38e minuut was het Jari Vyaene die bijna FC Axel op een voorsprong bracht. Bij rust was de stand 0-0.
In de tweede ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Salar Azimi genereert winst bij voetbalclubs
Voetbalclubs nodigen maar al te graag de Aardenburgse miljonair Salar Azimi uit om de wedstrijden bij te wonen. Zonder uitzondering resulteert de aanwezigheid van deze eigenaar van hotel de Elderschans in winst voor de thuisploeg. Zo ook bij de wedstrijd FC Dordrecht tegen Eindhoven, die met 4-3 door Dordt werd gewonnen. Het beste all inclusive hotel uit Aardenburg kwam veelvuldig als lichtreclame voorbij.
lees verder en bekijk alle foto’s
Jongerenkoor Aardenburg te gast in Moerkerke (B.)
Met drie miniconcertjes in de R.K. kerk door jongerenkoor Aardenburg werd de jaarlijkse braderie / kermis in Moerkerke een feestelijk gebeuren. De plaatselijke pastoor had het koor gevraagd te komen zingen vanwege zijn vertrek uit het West Vlaamse dorp. Verder was er nog een modeshow en een optreden van Jacco Ricardo.
lees verder en bekijk alle foto’s
Krijn Verwijs ontvangt Zoute Grand Prix
In de achtste oplage van de beroemde Zoute Grand Prix® stak de Zoute Rally by Chubb® voor het eerst de Westerschelde over om Yerseke aan te doen. Bij Premier Krijn Verwijs kregen de deelnemers een rondleiding en een mossellunch aangeboden.

Tekst: Rob Strating
Foto’s en film: Gianni Agosti

De Zoute GP werd dit jaar voor de achtste keer vanuit Knokke-Heist georganiseerd van 5 tot en met 8 oktober.
Het vierdaagse spektakel is een publiekstrekker met een enorme toeristische impact die bijdraagt aan de internationale uitstraling van Knokke.
Tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, waaronder vele autoliefhebbers konden hun hart ophalen tijdens het Concours d’élégance, de veiling, de expositie ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Zaamslag naar verdiende overwinning in en tegen Kruiningen
Zaamslag heeft zich enigszins gerevancheerd van de onverwachte nederlaag van vorige week tegen Bevelanders. Op bezoek bij Kruiningen werd met duidelijke cijfers afgerekend met de gelijknamige vereniging. Na een 0-2 ruststand stond na 90 minuten een 2-5 eindstand op het scorebord.
Onder leiding van scheidsrechter M. de Zwarte uit Vlissingen mocht de thuisploeg aftrappen in een wedstrijd die niet al te hoogstaand zou worden. Zeker in de openingsfase was het van beide kanten heel rommelig en werden veel fouten gemaakt. Met name het natte veld leek beide ploegen danig parten te spelen. Na een kwartier spelen kwam er meer rust in het spel van Zaamslag, de ploeg ging beter voetballen en ze begonnen de wedstrijd te dicteren. Het ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Zoute Grand Prix

Tot en met zondag 8 oktober kun je in Knokke het prachtig evenement Zoute Grand Prix bezoeken en je vergapen aan de mooiste auto's. Soms kom je ze toevallig tegen in het landschap tijdens de geplande ritten, maar in Knokke kun je de prachtige exemplaren van dichtbij bekijken.

lees verder en bekijk alle foto’s
FC Axel luidde de klok van Arnemuiden
Zaterdag 7 oktober 2017 speelde FC Axel de uitwedstrijd tegen VV Arnemuiden op het gemeentelijk sportcomplex aan de Van Cittersweg. Nadat pupil van de week Sem Wondergem de score voor Arnemuiden had geopend begonnen beide teams onder leiding van scheidsrechter de heer J. de Pijper aan de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar van hoogstaand voetbal was geen sprake. Zowel Arnemuiden als FC Axel kreeg tal van kansen maar tot scoren kwam het niet. De eerste helft eindigde dan ook met een ruststand van 0-0. De tweede helft gaf min of meer eenzelfde beeld te zien. Trainer Cees Houtepen van FC Axel wisselde Jorge Lando voor Ivo Verstraeten. Na een aanval van FC Axel wist Ivo Verstraeten het ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Durf jij ?
Zondag 15 oktober 2017 organiseert TC Avanti zijn jaarlijkse veldtoertocht, je kan 32, 38 en 54 kilometer zijn. Douchen voor jezelf en je fiets is mogelijk.
Light Up Your Day
Op vrijdag 29 september organiseerde Rotary Terneuzen voor de eerste keer het sportieve evenement Light Up Your Day in Terneuzen. Een gezellige run van 5 of 10 kilometer die in het donker werdt gelopen maar aan de andere kant vol van licht zal zijn. Heel veel met licht versierde deelnemers die de route over de Scheldedijk wandelden of lopen. Na de run was er een spetterende afterparty op het Arsenaalplein.

Light Up Your Day is de opvolger van Colour Your Day, een succesvol event vol kleur dat Rotary Terneuzen een aantal jaar achter elkaar heeft georganiseerd. Ook met Light Up Your Day steunen we het goede doel: alle opbrengsten gaan dit jaar naar Make-A-Wish. Deze Stichting ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Ontluisterende nederlaag Zaamslag tegen Bevelanders
Zaamslag heeft geen vervolg kunnen geven aan de uitstekende seizoensopening van afgelopen zaterdag tegen Walcheren. In eigen huis werd een smadelijke 1-4 nederlaag geleden tegen Bevelanders. Na een dramatische 1e helft, waarin het maar liefst drie doelpunten om de oren kreeg, wist de ploeg zich in de 2e helft enigszins te herstellen. Echter het leed was geschied, Bevelanders bleef vrij gemakkelijk overeind en boekte uiteindelijk een meer dan verdiende 1-4 overwinning.
De ene week is de andere niet en zo is de ene wedstrijd de andere niet. Vorige week speelde Zaamslag een uitstekende wedstrijd en vandaag tegen Bevelanders deugde er werkelijk niets van. Op een regenachtig Sportpark ’t Durp trapten de bezoekers af nadat scheidsrechter A.C. van ...
lees verder en bekijk alle foto’s