Zeer geslaagde fietstocht van SVK Axel
Seniorenverening Kanaalzone had een prachtige route uitgezet met een aantal interessante stopplaatsen waar het goed toeven, en vooral zeer gezellig was.
Het weer was niet slecht en na het inschrijven in De Halle voerde de route via de Kinderdijk, het Axelse Bos en de Liniedijk naar de eerste stopplaats, het Gdynia Museum aan de Tweede Verkorting, waar de fietsers ontvangen werden door de immer enthousiaste Mario Maas, zijn vrouw Ann en hun medewerkers.
Dat in dit museum zoveel te zien is over de bevrijding van Axel in September 1944 was voor veel mensen een verrassing.
Via bekende maar ook onbekende weggetjes werden de fietsers naar de tweede stopplaats geleid, de familie Wijnacker in Koewacht ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Full Pull
Een perfecte baan, vele pk's en rijen dik publiek.

De organisatie van Trekkertrek Axel kan terugkijken op een geslaagde editie.

Tractoren met soms met vele pk's konden in diverse categorieën konden een gooi doen eerst naar een full pull en dan naar de snelste tijd, wat met regelmaat dikke zwarte rookwolken opleverden.
lees verder en bekijk alle foto’s
Havendagen Terneuzen begonnen

Met de traditionele Havendagen brengt Terneuzen een ode aan de Schelde. Tal van activiteiten leggen de verbinding met het water en de haven. Een uitgelezen gezelschap Nederlandse en Vlaamse artiesten zorgt voor ouderwetse sfeer en gezelligheid. De Havendagen in optima forma, ook in 2017!

De havendagen begonnen vandaag (23-06-2017) met:
- Bekendmaking Havenman / - vrouw
- Bezichtiging schepen
- Vlootschouw
- Denick roeiwedstrijden (Otto Vosveld Trofee)

Meer Havendagen Terneuzen 2017

lees verder en bekijk alle foto’s
Beukelszoonlezing
De LIONS CLUB Oost-Zeeuws-Vlaanderen hield vrijdag 16 juni om 16.00 uur in Trainingscentrum Bio Base Europe in Terneuzen haar traditionele Haringparty met Beukelszoonlezing. Gastheer was de heer Arnold van Damme. Dit jaar was als spreker uitgenodigd het oud-Statenlid Johan Robesin, auteur van het boek “STAART VAN DE WALVIS - over het gesol met de Hedwigepolder”. Robesin zal uitleggen waarom hij het geruchtmakende boek heeft geschreven en vast blijft houden aan de overtuiging dat het ontpolderen van de Hedwigepolder voorkomen had kunnen worden door het zogeheten Plan Geul van de Walvischstaart uit te voeren. Dit plan omvatte een volledige herinrichting van de scheepaart in het aanloopgebied van de Westerschelde en zou niet alleen een grote winst opleveren voor de veiligheid ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Kermis Aardenburg gevarieerd.
Tijdens de kermis in Aardenburg hebben tal van initiatieven gezorgd voor een mooi gevarieerd weekend met rommelmarkt, dansvoorstellingen van Petrella Lion uit Axel, optredens van Gino Buysrogge op zaterdagavond en Dazzle Drive op zondagmiddag. En niet te vergeten de wielerkoers. Deze koers werd voor de eerste keer verreden en had een deelnemersaantal van ruim honderd renners!
lees verder en bekijk alle foto’s
SAVOK Beachtoernooi 2017 van start
Op 16, 17 en 18 juni 2017 organiseert de Beachcommissie van SAVOK voor de 23e keer het Beachvolleybaltoernooi.

Het Keizer Karelplein is weer omgetoverd tot een waar zandparadijs met 4 prima beachvolleybalvelden in een leuke entourage met een gezellige feesttent en hopelijk zonnig terras. We hopen dan ook dat we op een enorme respons van iedereen mogen rekenen, zodat we wederom een groot aantal ploegen mogen verwelkomen in al onze categorieën.

PROGRAMMA SAVOK BEACH 2017

Vrijdag 16 juni
18:00 uur SAVOK minitoernooi
19 - 22 uur Aspiranten / maxi toernooi
1 aspirant + 1 ouder of spe(e)l(st)er vanaf 16 jaar.

Zaterdag 17 ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Spectaculaire dansvoorstelling op schuin dak in het Nollebos [...]

foto's Joyce van Belkom

In het Nollebos steekt tijdens Festival Onderstroom een dak uit het water. Hier op dit schuine oppervlak (met soms een helling van 70%) vindt de dansvoorstelling ‘Hellend vlak’ plaats. Het water staat de dansers tot de lippen. Je ziet vier mensen die proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis. Deze spannende voorstelling speelt zich af na een overstroming door klimaatopwarming.

De dansers moeten keuzes maken. Elkaar helpen of toch voor hun eigen hachje gaan? Als publiek word je betrokken bij deze nijpende situatie en krijg je verschillende spiegels voorgehouden over het grenzeloze talent dat we allemaal hebben: de grootst mogelijke ontkenning volhouden over de bedreiging die we zelf ...

lees verder en bekijk alle foto’s
Vlissingse Haringparty doneert flink aan goede doelen

foto's Hans Colijn

Donderdag 15 juli is er bij de Vlissingse Haringparty een flink bedrag ingezameld voor verschillende goede doelen: Phila Agaat, Vrienden van Sophia en Humanitas Kinderkamp. De veiling van het eerste Vlissingse vaatje haring leverde een bedrag van € 5.500,- op. In totaal is er met de verkoop van tickets, de veiling en verloting van kunstwerken en sponsorbijdragen € 9.250,- ingezameld. De opbrengst van één kunstwerk kwam ten goede aan Mission to Seafarers.
Tijdens de Vlissingse Haringparty was er speciale aandacht voor Bert van Hoepen. De voormalig directeur vastgoed van de Koninklijke Schelde Groep in Vlissingen werd in het zonnetje gezet vanwege zijn vijftien jaar lange steun ...

lees verder en bekijk alle foto’s
Haringparty Sluis brengt 1750 euro op voor KIKA
Bij Bistro BARD’EAU aan de Kaai te Sluis werd dinsdag 13 juni op feestelijke wijze het eerste vaatje haring geveild. Vispaleis Schapenbrugge zorgde voor de haring. De veiling door notaris Verhaegen van het eerste tonnetje maatjes in Sluis bracht maar liefst 1750 euro op en dit bedrag wordt geschonken aan KIKA, de organisatie die zoekt naar mogelijkheden om kinderkanker te bestrijden. Cirko Bakker (Hierbas de Las Dunas, Pure C) deponeerde als laatste geld in de ijsemmer en mocht zodoende een vaatje maatjes mee naar huis nemen. ,,Daar weet ik wel raad mee”, lachte Cirko. ,,Ze zijn heerlijk en er zijn veel leuke gerechtjes mee te maken”. De aanwezigen lieten zich de Hollandse Nieuwe, aangeboden door vispaleis Schapenbrugge, prima smaken en ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Dorpsfeest Zaamslag van start

Met spelletjes voor de kinderen en de Reham Viking Run zijn vanmiddag in Zaamslag de Dorpsfeesten van start gegaan.

Op 8/9/10 juni 2017 kan men een kijkje nemen op ’t durp en genieten van alles wat er te doen is.

Zo zijn er bijzondere optredens, leuke activiteiten, grappige spelletjes en nog veel, veel meer. U vindt dit allemaal midden in ‘t durp tussen de mooie winkels en bedrijven van Zaamslag.

dorpsfeestzaamslag.nl

lees verder en bekijk alle foto’s
Jacob Wijnstra wint ook nu weer in Axel
Het is absoluut één van de mooiste parkoersen in Zeeland waarop een criterium verreden wordt. Het publiek kan in het centrum bij de horeca en kermis volop genieten van een bochtig deel, terwijl op de Kanaalkade in een soort 8 wordt gereden en de renners ruim 1400 meter in het zicht zijn. Bij de Amateurs toonde Jacob Wijnstra zijn topvorm andermaal. Na zijn winst in 2016 was hij ook in 2017 de sterkste.
lees verder en bekijk alle foto’s
Dikke bandenrace IJzendijke
De laatste dag van de kermis in IJzendijke is traditiegetrouw de dikkebandenrace, de solex- en oude brommer demonstratie en de wielerkoers verreden. Op de Markt was het volle bak bij het optreden van Woodworks bij la Porte d'Or. Al met al weer een dorpsfeest voor jong en oud.
lees verder en bekijk alle foto’s
Vestrock 2017

Vestrock 2017 zit er weer op, met deze impressie willen we jullie nog eens laten genieten van dit geweldige evenement.

VESTROCK, het festival waar je de liefde vindt en de vriendschap viert, de flonkerende parel onder de kleinere Nederlandse festivals (OOR; 2012, 2013), één van de leukste festivals van het jaar (OOR, 2014) en één van de uniekste festivals op deze aardkluit (dumpmagazine.be, 2014).
VESTROCK is een supertof bourgondisch boutique festival voor de echte genieters, met lekker eten, mooie (speciaal)bieren, goede voorzieningen, geweldige muziek, theater, toffe lezingen, een festivaldag speciaal voor kinderen (VESTROCK JUNIOR) en een camping op kruipafstand van het festivaleiland in de buitenvest van Hulst. Beleef het mee!...

lees verder en bekijk alle foto’s
Concours Hippique Axel druk bezocht
Op eerste en tweede Pinksterdag organiseerde de Ruitersportvereniging Axel in de nieuwe rijbak op het buitenterrein het jaarlijkse Concours Hippique met dressuur- en springwedstrijden. Dit jaar werd het evenement versterkt met een zogenaamd Food Festival. Restaurants en horecagelegenheden boden de beide middagen overheerlijke hapjes en drankjes aan in hun stands op het terrein. Er waren ook dit jaar veel bezoekers en er heerste een gezellige sfeer. Zie de bijgevoegde fotoreportage van ZieZeeland.
lees verder en bekijk alle foto’s
Andere PK’S

Het waren vandaag andere pk’s die over het motorcrossterrein in Axel raasden.

Voor de 5e maal werden paarden en ruiters verwacht om door het zanderige terrein te gaan. Wandelen, stappen, draven en galopperen over de crossbaan. Voorgaande jaren met zo’n 30 tot 40 paarden zag het er indrukwekkend uit.


Dit jaar hadden zich maar liefst bijna 150 paarden en ruiters ingeschreven.

lees verder en bekijk alle foto’s
3 dagen Vestrock 2017

3 volle dagen muziek, sfeer en genieten van muziek dat is Vestrock 2017.

Deze 3 dagen Vestrock zijn binnenkort vol in beeld op Zeelandnet.nl

Straatspeeldag Axel wederom groot succes

Foto's Co van Meurs / Gianni Agosti
Video Ezio Agosti

Woensdag 31 mei 2017 vond in Axel en wel in de Jan van Eyckstraat en omgeving voor de 17e maal de jaarlijkse straatspeeldag. De straatspeeldag werd om 13.00 uur geopend door voormalig wethouder van de gemeente Terneuzen Co van Schaik. Het was een drukte van jewelste, ruim 600 kinderen veelal ook met ouders namen aan dit evenement deel. Voor de kinderen was er van alles te beleven, diverse spring-, klim- en klautertoestellen, behendigheidsspelen en kinderen konden worden geschminkt. De brandweer verleende evenals de voorgaande jaren wederom zijn medewerking en het Gydnia museum was met enkele oude legervoertuigen ook vertegenwoordigd. Verder kon er paard worden gereden en waren er ...

lees verder en bekijk alle foto’s
ZieZeeland op pad voor Zeelandnet: Fotografie Terneuzen [...]

26 mei 2017 was het weer Terneuzen Speelstad! Van 11.00 tot 16.00 konden alle kinderen weer gratis spelen op de markt van Terneuzen.

ZieZeeland ging op pad voor Zeelandnet en maakte deze reportage

lees verder en bekijk alle foto’s