Domino door storm
Een storm met windsnelheden van boven de 100 km/h zorgde ervoor dat deze bomen in Axel als dominostenen omvielen.
lees verder en bekijk alle foto’s
HSV Hoek - vv G.O.E.S eindigt in 2-2
''Een pittige wedstrijd met derby-achtig karakter", omschreef een insider van Goes de wedstrijd. Beide partijen hadden de vriendschappelijke wedstrijd graag gewonnen en daar werd flink om gestreden. Onder het publiek waren Salar en Annika Azimi. Deze Aardenburgse zakenman en miljonair bezoekt regelmatig voetbalwedstrijden zoals in Breda en Dordrecht, maar is ook al vaker in Hoek gesignaleerd. De doelpunten voor Goes werden gescoord door Remon de Vlieger en Ray Kroon. Voor de thuisploeg wisten Dauwe Zeegers en Yoshi Verbruggen de bal in het net van de tegenstander te drukken.
lees verder en bekijk alle foto’s
Winterfestijn Eede druk bezocht
De kerk in Eede werd gisteren omgetoverd tot een gezellige ruimte om het winterfestijn te houden. Na de lampionnenoptocht konden de naar schatting ruim 150 aanwezigen volop genieten bij o.a. het druppelkot, terras, oliebollenkraam en voor de kleintjes konden aan de slag in de knutselhoek...
lees verder en bekijk alle foto’s
schuurbal Aardenburg kiest jeugdraad.
De jeugd kon vrijdag zijn lol niet op in de Gymzaal van Aardenburg. ACS de Nachtuuln had voor de kinderen een mooi programma waarbij ze zelf een actieve rol konden spelen. Tijdens de middag werden de jeugdprins en jeugdprinses bekend gemaakt, die door middel van spelletjes hun plaats wisten te bemachtigen.
lees verder en bekijk alle foto’s
Trekking eindejaarsloten Sluis

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in restaurant 'Hart van Sluis' vond de trekking van de eindejaarsactie plaats. Het loont dus weer de moeite om jassen, broeken, laatjes en tassen uit te pluizen, want wie weet, zit er nog een winnend lot in. Maar liefst 2,5 miljoen exemplaren zijn er van uitgegeven, dus dat bewijst maar weer, dat de actie succesvol is en de Sluisse middenstand een flinke aantrekkingskracht heeft in de aanloop naar de feestdagen. Uitslag is te vinden op sluisonline.nl

lees verder en bekijk alle foto’s
Kerstboomverbranding Aardenburg
De kerstbomen in Aardenburg zijn door de jeugd en de brandweer opgehaald om er een flink vuur van te maken. Een flinke vonkenregen ging over het dak van de brandweerkazerne, die uit voorzorg werd natgespoten door een van de 'spuitgasten'. Het nieuwe jaar werd zo warmpjes ingeluid. Iedereen werd getrakteerd op warme chocomelk en de kinderen mochten iets moois uitzoeken als tegenprestatie.
lees verder en bekijk alle foto’s
Driekoningentocht Aardenburg.
Traditiegetrouw houdt het Jongerenkoor Aardenburg een driekoningentocht in Aardenburg en Sint Kruis. 26 deelnemers zorgden voor een bonte stoet Koningen en herders, die van huis tot huis gingen om 'een snoepje of een centje' bij elkaar te zingen.
lees verder en bekijk alle foto’s
Hotelgasten slapen het liefst in Hotel de Zeeuwse Stromen
RENESSSE/GRONINGEN (3 januari 2018) – Volgens de gasten van Hotels.nl is Hotel de Zeeuwse Stromen het beste Kusthotel van Nederland. Hiernaast heeft het hotel ook zijn titel verdedigt en de award ‘Beste Hotel van Zeeland’ in de wacht gesleept. De leiding van het hotel kreeg daarvoor vandaag de awards overhandigt. De awards zijn een kwaliteitsonderscheiding die boekingswebsite Hotels.nl jaarlijks toekent.

Hotel de Zeeuwse Stromen heeft met succes zijn titel verdedigd en is opnieuw verkozen tot ‘Beste Hotel van Zeeland’. Daarnaast heeft het hotel ook de award voor ‘Beste Kusthotel’ in ontvangst mogen nemen. Het hotel verdient de prijzen vanwege de vele lof die het ontvangen heeft van zijn gasten. Met name de faciliteiten en ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Winter Wonder Wandeling Nieuwvliet
Nieuwvliet werd gisteren overspoeld door deelnemers aan de winterwandeling bij kaarslicht. Tal van optredens en kramen zorgden voor de nodige ambiance. De kou en een beetje regen zorgden er voor, dat her en der al vroeg werd opgekraamd. Binnen, zoals in de Stadsherberg, was de temperatuur een stuk aangenamer.
lees verder en bekijk alle foto’s
Kerstmarkt Aardenburg
In Aardenburg vond een gezellige wandeling plaats, waarbij de drie kerken werden bezocht, waar een kerstverhaal werd verteld. Na afloop was er een kerstmarkt op de Markt, waar rond de vuurkorven enkele kramen waren opgesteld en het jongerenkoor gepaste liederen zong. Kevin van Gaelen maakt een kunstige sculptuur van een blok ijs.
lees verder en bekijk alle foto’s
Verlichte tractoren
Op initiatief van Marijn Uitdewilligen uit Sint Kruis reden woensdagavond ruim 50 verlichte tractoren door de streek. Her en der trok de bonte stoet flink wat belangstelling.
lees verder en bekijk alle foto’s
HERDERTJESTOCHT IN AXEL
HERDERTJESTOCHT IN AXEL VRIJDAGAVOND 23 DECEMBER 2017

Vrijdagavond 23 December was het weer zover. De organisatoren hadden weer heel wat werk verzet om deze, inmiddels traditionele, herdertjestocht tot een succes te maken.
AXEL was even Bethlehem, het kindje Jezus kwam uit het Land van Hulst, maar voor veel kleine en ook grote kinderen was het net echt, compleet met een keizer, Romeinse soldaten, drie wijzen (uit het Oosten natuurlijk), herders, engelen en zelfs twee echte ezels.
Het was verzamelen geblazen in de zaal van de Gereformeerde kerk aan de Kerkdreef.
De kleren lagen klaar, piekfijn in orde, zo nodig nog even gestreken.
De deelnemers, groot en klein, druppelden binnen ...
lees verder en bekijk alle foto’s
MTB veldtoertocht Zaamslag 2017
Zaterdag 23 december is weer de jaarlijkse veldtoertocht in de polders rondom Zaamslag verreden. Deze toertocht, waarvan de organisatie in handen is van de stichting wielerbelangen ’t Durp, bestond uit twee onderdelen. ’s Morgens is een clinic gehouden voor de jeugd en ’s middags is een toertocht verreden, waarbij gekozen kon worden tussen een route van 25 of 50 km.
De jeugdclinic die om 09.30 uur van start ging, kende een meer dan behoorlijke opkomst met maar liefst 20 deelnemers. Onder begeleiding werden diverse onderdelen afgewerkt.
De veldtoertocht kende iets minder deelnemers dan vorige jaar, maar met 112 deelnemers was de organisatie toch dik tevreden. Het uitgezette parcours was pittig, maar de weersomstandigheden waren uitstekend ...
lees verder en bekijk alle foto’s
Kerstfair Oostburg
Na regen komt zonneschijn. Dat gold vooral voor de 1e Kerstfair in Oostburg, die regenachtig begon, maar gaandeweg de dag zelfs kon rekenen op zonneschijn en een gezellige opkomst van het publiek.
lees verder en bekijk alle foto’s
Geboortemarkt Oostburg
Bij Zorgsaam ziekenhuis locatie Oostburg werd zaterdag een geboortemarkt gehouden. Enkele tientallen geïnteresseerden kwamen zich informeren over zwangerschap, geboorte en verzorging van pasgeborenen.
lees verder en bekijk alle foto’s
Heb je even tijd ?

Afgelopen dagen trokken er sneeuwbuien vanuit het zuiden over het land. Op 11-12-2017 gaf het KNMI zelfs code rood af voor grote delen van Nederland.
Vandaag 12-12-2017 zijn de meeste buien gepasseerd en maakten wij deze opnames van Axel (Zeeuws-Vlaanderen), tijd om 3 minuten te genieten, TOCH ?

Prinsenbal Aardenburg
Op het prinsenbal In Uulehat, zoals Aardenburg tijdens de carnavalsperiode heet, is het carnavalslied 2018 gekozen en de Prins voor het komende leutfeest. De Ulezusjes (Brenda van Graefschepe en Patricia Goethals) wonnen met 'Den Tied, die vliegt' de fel begeerde titel. Bram 1 met de korte broek, zal tijdens de carnaval over Uulehat regeren.
lees verder en bekijk alle foto’s
Zaamslag geeft tegen RCS in knotsgekke slotfase voorsprong uit [...]
Deze knotsgekke wedstrijd kende een spectaculair scoreverloop. In de 1e helft kwam Zaamslag op een ogenschijnlijk comfortabele 0-2 voorsprong, wat tevens de ruststand was. In de 2e helft, na bijna een uur wedstrijd, viel bij deze stand centrale verdediger Roy van der Staal geblesseerd uit. Dat bleek cruciaal voor Zaamslag, want het betekende de ommekeer in de wedstrijd die voor Zaamslag eindigde in een waar horrorscenario. In de laatste vijf minuten moesten maar liefst drie tegentreffers worden toegestaan, waardoor de 1-3 voorsprong als sneeuw voor de zon verdween met een 5-3 eindstand tot gevolg.

Voor het eerst stonden beide verenigingen in een officiële wedstrijd tegenover elkaar. Op Sportpark “De Alblas” in Oost-Souburg trad Zaamslag als nummer ...
lees verder en bekijk alle foto’s